Atölyede; çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel, dil gelişim ve becerilerine katkıda bulunulması, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeleri hedefleniyor.

Rahmi Koç Müzesi bu hedefleri gerçekleştirebilmek için 2002 yılından bu yana sistemli şekilde hazırlayıp uyguladığı Müze Eğitimi Projeleri’ne 2009 yılında Faber Castell’ in sponsorluğunda gerçekleşen
hafta sonu ve tatil döneminde hafta içi eğitim atölyelerini de dâhil etti.

Müzeden proje ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;Fenerbahçe Vapuru’nun 2. Mevki Salonu’nda yer alan Hafta İçi Eğitim Atölyesi’nde 4-14 yaş arası çocuklarla her hafta farklı bir atölye çalışması yapılıyor.
Bu atölyeler biyoloji, tasarım, mutfak, boyama, bitki, sinema, matematik, enerji, denizcilik, astronomi, heykel, kukla, drama gibi atölyeye katılan çocukların yaş gruplarına göre yeni arkadaşlar edinerek iletişim ve
sosyal becerilerini geliştirebilme olanağının yanı sıra yaparak/yaşayarak öğrenebilme imkânı sunuluyor. Çocuklarımız, atölyede yaptıkları ürünlerle evlerine dönmekten çok büyük mutluluk duymaktadırlar.
Müzemizin renkli atmosferinde, keyifli vakit geçireceğimiz Eğitim Atölyelerimize sizleri de çocuklarınızla birlikte davet ediyoruz. Atölye programları ve bilet satışları hafta içi etkinliği olduğu için müze içindeki bilet satış alanımızdan yapılmaktadır. Lütfen, katılmak istediğiniz atölye çalışması için mutlaka müzenin adresinden inceleme yapınız. 0212 369 66 00’dan dahili 133- 120- 105’i tuşlayarak eğitim bölümünden randevu alınız. Yaş gruplarına dikkat ederek atölye katılımlarınızı sağlayabilirsiniz."