CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.  “Çalar Saat” programında Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemini getiren ve yüzde 51 ‘Evet’ oyu çıkan anayasa değişikliği referandumuyla ilgili çarpıcı bir iddia gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, referandumda aslında “Hayır” oyu çıktığını savundu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun o açıklamaları:

Referandumda 51.2 ‘Hayır’ çıktı. Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) çöreklenmiş bir yapı dedi ki ‘evet’ çıktı. Devletin parası, uçağı her şeyi kullanıldı. Ona rağmen başarılı olamadılar. Önlemini alacağız. Bugünden bütün altyapıyı oluşturuyoruz. Sandığa gideceğiz. 2019’da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz.

Ben bazı belediye başkanları görevden alındığında veya kayyum atandığında oralarda seçim yapalım demiştim. Ama buna karşı çıktılar. Şimdi seçim kararını alacak olan parlamento değil aslında. Bir kişi, tek adam alacak. Kararı o alacak, öbür tarafa dikte ettirecek. AKP’nin bağımsız iradesi yok.

İlker Başbuğ terörist diye hapse atmadılar mı? Pek çok komutanı idama mahkum ettiler, sonra dediler ki; orduya kumpas kuruldu. Ne diyor İlker Başbuğ, “Afrin’de ordumuz terör örgütleriyle mücadele ediyor, bunu siyasallaştırmayın” diyor.

Doğru diyor, giden ordu Türk Ordusu, hepimizin çocukları orada mücadele ediyor. Bunu söyledi diye ‘Hesabını verecek’ diyor. Önce sen Balyoz’un, Ergenekon’un hesabını ver.