İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Yakası'nda bulunan şantiye bekçilerini etkisiz hale getirerek inşaat malzemeleri çalan gasp çetesine yönelik çalışma başlattı. Çalışma kapsamında inşaat malzemeleri çalınan şantiyelerdeki güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı. Yapılan incelemeler ve istihbari çalışmalar sonucu çete lideri 28 yaşındaki Karakuş U. ve 8 üyesi belirlenerek takibe alındı. Gasp Büro Amirliği ekipleri teknik ve fiziki takiplerin ardından İstanbul ve Hatay'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 9 şüpheli gözaltına alındı.
2


BEKÇİLERİ BAĞLADILAR


Şantiye çetesi emniyete götürülerek sorguya alındı. Sahte plakalı iki araçla şantiye alanlarına giden gasp çetesinin, bekçileri darp ettikten sonra bağladıkları ortaya çıktı.  Bekçileri etkisiz haline getiren çetenin şantiye alanında jenaratör ve kablo gibi inşaat malzemeleri çaldıkları öğrenildi.

MARMARAY ŞANTİYESİNE DE GİRMİŞLER


Yapılan sorgulamalarda, çetenin 16 Ekim 2017 tarihinde Marmaray'ın Göztepe Şantiyesi'nde bekçiyi bağlayarak gasp yaptıkları ortaya çıktı. İki araçla şantiyeye gelen  çetenin 12 bin liralık kapı çaldıkları ortaya çıktı. Gasp çetesinin Kadıköy Belediyesi'ne ait Hayvan Barınağı'ndaki şantiyesinden de inşaat malzemeleri çaldıkları öğrenildi.

3


28 ŞANTİYEDEN 1 MİLYON LİRALIK VURGUN


Gasp çetesinin 2017 yılının Şubat ayından beri 28 şantiyeye girdikleri tespit edildi. 28 şantiyeden yaklaşık 1 milyon liralık inşaat malzemesi çalan çetenin her üyesinin birçok suçtan kaydı olduğu öğrenildi.Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.