Eskişehir'den kalktıktan sonra Isparta'nın Yalvaç ilçesi yakınlarında düşen CN-235 tipi askeri nakliye uçağında şehit olan 3 askerin cenazeleri dün akşam askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na getirildi. Şehit Binbaşı Ümit Karamustafa, Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı için bugün Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Havanın yağışlı olması nedeniyle uçak hangarında yapılan törene şehitlerin yakınları, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AKP Eskişehir Milletvekili eski bakan Nabi Avcı ile çok sayıda kişi katıldı.

sehit-icŞehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları askerlerin omzunda törenin yapıldığı uçak hangarına getirildi. 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Gül'ün yaptığı konuşmanın ardından Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek dua etti. Şehitlerin yakınları tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitlerden Binbaşı Ümit Karamustafa ve Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı'nın cenazeleri, törenin ardından toprağa verilmek üzere askeri uçakla memleketleri Ordu'ya götürüldü.

 

sehit-ic-2Şehit Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı ise bugün öğlen Eskişehir Reşadiye Camii'nde kılınacak namazdan sonra Hava Şehitliği'nde toprağa verilecek.

CENAZELER ORDU'DA


Şehit Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı’nın cenazeleri uçakla Ordu’ya getirildi.

sehit-cenazeleri-ordu-iha-3 FOTO: İHA


Cenazeleri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirilen şehit Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ve Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı için karşılama töreni düzenlendi.

FOTO: İHA FOTO: İHA


Törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakihoğulları, AKP Ordu Milletvekili Oktay Çanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, şehit aileleri ve yakınları, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, polis ve askerler katıldı.

Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı öğle namazı sonrası Altınordu ilçesinde, şehit Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa ise ikindi namazı sonrası Fatsa ilçesinde son yolculuğuna uğurlanacak.

(DHA-İHA)