Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükyüz ile birlikte Havadan İhbar Kontrol uçağından Suriye’nin kuzeyinde harekâta katılan Kara ve Hava Kuvvetleri unsurlarının faaliyetlerini denetledi.

 

Foto: TSK Foto: TSK


Bölgedeki komutanlardan bilgi alan Akar daha sonra Ege bölgesine geçti.

Foto: TSK Foto: TSK


"EGE'DEKİ HAKLARIMIZI KORUMAKTA KARARLIYIZ"

İzmir'deki ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Orgeneral Akar, Ege deniziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki hak ve menfaatlerinin korunması konusunda kararlı olduğunu ifade eden Akar, "Ege Denizi’nin bir barış, dostluk ve işbirliği denizi olması için her türlü çaba gösteriliyor. Ege’de mevcut sorunların iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözüme kavuşturulmasının içtenlikle istiyoruz. Bununla birlikte etkin, saygın ve caydırıcı bir güç olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, tüm denizlerimizde, ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması konusunda da kararlı olduğunu belirtmek isterim" dedi.

Foto: TSK Foto: TSK


PERSONELE TEŞEKKÜR ETTİ

TSK'nın üstüne düşen her türlü görevi başarıyla yerine getirdiğini ifade eden Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle ülkemizin egemenlik ve bağımsızlığı başta olmak üzere kendisine verilecek tüm görevleri başarıyla yerine getirme azim ve iradesinin tam olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakâr personeline başarıyla yürüttükleri faaliyetler için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Foto: TSK Foto: TSK


Foto: TSK Foto: TSK


Foto: TSK Foto: TSK