Tuna sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ABD Büyükelçiği önünde bulunan Nevzat Tandoğan Caddesi'nin adını “Zeytin Dalı” olarak değiştirmek için gerekli teklifi imzaladık. Bu akşam Ankara Büyükşehir Meclisimize başkanlık önergesini sunacağız. Hayırlı olsun, aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun." ifadelerini kullandı.


SOKAK İSMİ 'DİPLOMASİSİNİ' DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI


Melih Gökçek'in yerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Mustafa Tuna, geçtiğimiz yılın sonunda da Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in, Medine Kahramanı Fahrettin Paşa hakkında yaptığı asılsız suçlama ve hakaretin ardından, harekete geçmiş, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği’nin (BAE) bulunduğu sokağın adını, "Fahrettin Paşa" olarak değiştirmişti.

ABD'YE TEPKİ VERİLDİ ANCAK NEVZAT TANDOĞAN DA SİLİNİYOR!


ABD'ye tepki vermek için ismi caddeden silinen Nevzat Tandoğan, eski Ankara valilerindendi. Ankara'da bir meydana, Batıkent'te bulunan bir parka ve bir caddeye onun ismi verilmiş. Meydanın ismi 2015 yılının Nisan ayında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Anadolu Meydanı olarak değiştirilmişti.

NEVZAT TANDOĞAN KİMDİR?


İstanbul Hukuk Mektebi'nden mezun olmuştur. Kasımpasa Erkek Numune Okulu Musahabatı Ahlakiye Öğretmenliği, 1. Ordu Menzil Adli Müşavirliği, Erenköy Numune Okulu, Kasımpasa Okulu Şube Öğretmenlikleri, Anadolu Feneri Öğretmenliği, İstanbul Polis Umum Müdürlüğü 2.Şube Müdür Muavinliği, Müdürlüğü, 3. Şube ve 1.Şube Müdürlükleri,  1. Şube Başkanlığı Adalar Dairesi Müdürlüğü, Malatya Valiliği, TBMM III. Dönem Konya Milletvekilliği (4 Kasım 1929 tarihinde istifa etmiştir.), Ankara Valiliği ve Şehremaneti Vekilliği yapmıştır. Tandoğan, 9 Temmuz 1946 tarihindeki intihar etmiştir.

[old_news_related_template title="BAE'ye tarihi tepki! Sokağın adı değişiyor..." desc="Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed’in Fahrettin Paşa hakkında yaptığı asılsız suçlama ve hakaretin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna harekete geçti. Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiliği’nin (BAE) bulunduğu sokağın adının, ''Fahrettin Paşa'' olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/mustafa-tuna-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/mustafa-tunadan-baeye-tarihi-tepki-2144032/"]