Edinilen bilgiye göre, Gazi Mahallesi’nde bulunan BBP Genel Merkezi'nin en üst katında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

DESTİCİ DİVAN TOPLANTISINDAYDI

Yangın esnasında Genel Merkez binasının ikinci katında yapılan divan toplantısında bulunan Destici yangından etkilenmezken, dumandan etkilenen 2 kişiye olay yerine gelen ambulanslarda müdahale edildi.

Destici, yangının çıktığı yerde incelemelerde bulundu.

PATLAMA SESİ DUYULDU

Görgü tanıklarının ifadesine göre; yangından önce patlama sesi duyuldu. Yangına sebep olan patlamanın Genel Başkan Mustafa Destici'nin odasındaki klimadan kaynaklandığı açıklandı.

KILIÇDAROĞLU DESTİCİ'Yİ ARADI

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, BBP Genel Merkezi'nde çıkan yangınla ilgili bilgi alarak, BBP Genel Başkanı Destici'ye ve BBP Camiasına geçmiş olsun dileklerini iletti.

İşte ilk görüntüler...

 

 

 

Foto: Twitter Foto: Twitter



DESTİCİ AÇIKLAMA YAPTI


Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezindeki çıkan yangın sonrası açıklama yaptı. Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Destici, "Öncelikle sağlık ekibimize, itfaiyeye ve polis ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Yangın başlangıcında polis ekibinin burada geçerek hemen itfaiyeyi harekete geçirdi. İtfaiye çok hızlı bir şekilde olaya müdahale etti. Yangın tamamen söndürüldü. Yukarıda emniyet olay yeri ekipleri inceleme yapıyor" dedi.

Yangın sırasında bir alt katta toplantı halinde olduklarını söyleyen Destici, "Divan toplamızın sonlarına doğru bir anda yukarıda patlama sesi duyuldu. Arkadaşlara 'bir bakın' dedik. Giden arkadaşlarımız geri dönmeyince bir arkadaş daha gönderdik, 'Yangın var' dediler. Binayı çok süratli bir şekilde boşattık. Daha sonra bilgi aldık. Yangın sırasında odam boştu. Özel kalem müdürümüz patlama sesini duyuyor, içeri girdiğinde etrafı duman kapladığını fark ediyor, odanın camlarını açıyor. Camları açıp havalandırma çalıştığı sırada kendisi hareket edemez hale geldi. Diğer arkadaşlar müdahale etti" diye konuştu.

 

Foto: DHA Foto: DHA


"CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN ARADI"

Yangının klimanın patlaması sonucu çıktığını tahmin ettiklerini söyleyen Destici, "İtfaiye yangını söndürdü. Emniyet şu anda inceleme yapıyor. Sonrasında olay açığa kavuşacak. Allah'a hamt ediyoruz ki büyük bir bela olmadan can kaybı olmadan bunu atlattık. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan olmak üzere yetkililer arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bilgi aldılar. Herkes hassasiyet gösterdi. Başta emniyet olmak üzere itfaiye ekiplerine teşekkür ediyoruz" dedi.  Ajanslar

Foto: DHA Foto: DHA