Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisindeki Edirne'de, hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düştü.

[sozcu_dailymotion_video id="x6a7n22"]

Kentte kar yağışı etkili olmaya başladı.

[old_news_related_template title="Bu sabaha karla uyandılar! Meteoroloji 'İstanbul'a kar geliyor' dedi | Son dakika hava durumu haberleri" desc="Meteoroloji hava durumu ile ilgili son verileri duyurdu. Bolu’da dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. İstanbul bu sabah yağmurla uyandı. Aylardır gelmeyen kar İstanbul için nihayet Meteoroloji verilerinde kendini gösterdi. 28 Şubat'ta İstanbul'da beklenen kar yağışı Mart ayı itibari ile kendini daha da net gösteriyor. Ayrıca Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Hatay ve Osmaniye çevresinde bu sabah saatlerinde başlayan kuvvetli yağışın akşama kadar sürmesi bekleniyor. Yağış nedeniyle ani su baskını uyarısı da yapıldı.  İşte il il hava durumu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/son-dakika-kar_16_9_1519547265.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/meteorolojiden-pes-pese-hava-durumu-uyarisi-fena-bastiracak-son-dakika-haberleri-2246693/"]

Meteoroloji verilerine göre, kar yağışının, gece yarısına kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor.  DHA

resimid_4639104

ÇANAKKALEDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Dumanlı mevkisinde kar yağışı etkili oldu. Deniz seviyesinde sağanak yağmur yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler köy yollarının ulaşıma açık olduğunu bildirdi. Hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar kar topu oynamak için özel araçlarıyla Dumanlı'ya akın etti. Vatandaşlar bol bol selfie çekerek anı ölümsüzleştirdi.

resimid_4639105


BOLU DAĞI'NDA DA KAR YAĞIŞI

Bolu’da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olurken, sürücülere zor anlar yaşatıyor.
Edinilen bilgiye göre, Bolu’da dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, sabah saatlerinde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimlerinde etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Kar kalınlığının yer yer 5 metreye kadar yükseldiği Bolu Dağı’nda karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama araçlarıyla ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için çalışmalarına başladı.

Sürücüler yol kenarlarında bulunan ışıklı tabelalarla hız yapmamaları konusunda uyarılırken, trafik ekipleri de kar lastiği ve gerekli ekipmanları olmayan sürücülerin yola çıkmamalarını istedi.

resimid_4639107


SİNOP'TA UÇAK SEFERLERİ İPTAL OLDU

Sinop kent merkezinde etkili olan sis ve sağanak yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun sis nedeniyle Sinop Havalanı'nde uçak seferlerinde iptaller ve aksamalar yaşandı. Ayrıca bugün Sinop Dokuzoğlu Stadı'nda oynanan Türkiye Bölgesel Amatör Lig 4'üncü grupta müçadele eden Sinopspor- Görelespor maçı da olumsuz hava koşulları nedeniyle 27'inci dakikada tatil edildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirleyeceği bir tarihte müsabakanın tekrar oynanacağı belirtildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonucunda Seyitgazi ilçesine bağlı bazı köylerde yaşayan vatandaşlar, sabaha beyaz örtü ile uyandı. Gökbahçe, Oynaş ve Yukarı Karacaşehir köylerinde kar yağışı sonucu beyaz bir örtü oluşurken, vatandaşlar da bunu fırsat bilerek fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Kar yağışı etkisini yoğun olarak göstermezken, köy yollarında kapanma yaşanmadı.