Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında Hatay, Orta Ege ile Osmaniye için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Meteoroloji'den vatandaşlara da "sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı" çağrısı yapıldı.

[old_news_related_template title="İzmir'de hava durumu! Fırtına ve sağanak etkili oldu" desc="İzmir'den fırtına ve sağanak haberleri geliyor. Vatandaşlar fırtına nedeniyle yolda yürümekte zorlanırken, trafikte de sıkışıklık yaşandı.İzmir'den fırtına ve sağanak haberleri geliyor. Vatandaşlar fırtına nedeniyle yolda yürümekte zorlanırken, trafikte de sıkışıklık yaşandı. Kentten gelen son dakika bilgisine göre; şiddetli fırtına nedeniyle, körfezdeki yolcu ve arabalı vapur seferleri de saat 16.00'dan itibaren durduruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/resimid_4636013_16_9_1519486833.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/izmirde-hava-durumu-firtina-ve-saganak-etkili-oldu-2245772/"]

"HATAY ÇEVRELERİNDE YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ"

Meteoroloji, Hatay, Orta Ege ile Osmaniye için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Yapılan değerlendirme şu şekilde: "Yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Hatay çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli, kıyı kesimlerinde yer yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

ORTA EGE'DE KUVVETLİ FIRTINA

Orta Ege'de rüzgarın dün (24.02.2018 Cumartesi) öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, açıklarında 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın (25.02.2018) bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

OSMANİYE'DE GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Osmaniye çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı."  DHA