Türkiye'nin sınır içi ve dışı güvenliğini sağlamak için yapılan Afrin operasyonu hazırlığında sona gelindi.  Fırat Kalkanı Harekâtı'nın devamı niteliğinde olan olası operasyon için Mehmetçik tüm hazırlıklarını tamamladı. Tanklar namlularını Afrin'e çevirdi. Jetler hazır kıta bekliyor.  TSK, operasyonun düğmesine basmak için Ankara'dan gelecek talimatı bekliyor.

[caption id="attachment_2181005" align="aligncenter" width="900"]Sözcü ekibinden Bora Erdin ile kameraman Kubilay Altuğ operasyon hazırlığını takip ediyor. Sözcü ekibinden Bora Erdin ile kameraman Kubilay Altuğ operasyon hazırlığını takip ediyor.[/caption]

SÖZCÜ TV OLAY YERİNDE


Sözcü TV de tarihi operasyonu sınır bölgesinde takip ediyor. Sözcü'den Bora Erdin ve kameraman Kubilay Altuğ gelişmeleri sizin için izliyor..

 

OPERASYON HAZIRLIĞINDAN DETAYLAR


Suriye’nin Afrin kentiyle sınır komşusu olan Azez’e, harekatta görev alması beklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) günler öncesinden asker takviyesi yaptı. Öte yandan yaşananların ardından Azez’e yönelik hem PYD hem de IŞİD saldırılarına karşı önlemler de en üst seviyeye çıkarıldı.

[old_news_related_template title="Azez'de hareketlilik! Türk bayraklarıyla geldiler" desc="Türkiye-Rusya arasında gerçekleşen ve olası Afrin operasyonu için Suriye'nin hava sahasının kullanılması konusundaki görüşmelerin ardından sınırda bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'na bağlı savaşçılar destek için Azez'e geldi. Afrin sınırına yerleşen ÖSO mensupları Türkiye'den talimat bekliyor. Ayrıca ÖSO mensuplarının bulunduğu belirtilen yaklaşık 17 otobüs de Kilis'e geldi. ÖSO mensuplarının Kilis'ten Azez'e geçeceği öğrenildi. Öte yandan yaşananların ardından Azez´e yönelik hem PYD hem de IŞİD saldırılarına karşı önlemler de en üst seviyeye çıkarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/azezpyd.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/azezde-hareketlilik-turk-bayraklariyla-geldiler-2180784/"]