Maltepe Gülsuyu’nda, 2013 yılının Eylül ayında, mahallede faaliyet gösteren uyuşturucu satıcılarına karşı yapılan protesto yürüyüşü sırasında, gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi ve çok sayıda kişinin de yaralanmasına ilişkin 5’i tutuklu 35 kişinin yargılandığı davanın 36’ncı celsesinde karar çıktı. İstanbul Anadolu 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Mert Kazan, Şahin Eren, Ferhat Keleş, Hakan Taşhan ve Zafer Turhan cezaevinden getirilirken, 8 tutuksuz sanık ile avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray ve avukatları da katıldı. Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da davayı izleyenler arasındaydı. Duruşma sırasında olay çıkmasını engellemek amacıyla adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

ÖRGÜT YÖNETİCİSİ OLDUKLARINA İLİŞKİN DELİL BULUNAMADI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Zafer Turhan, Mesut Turhan ve Yakup Dalkılıç haklarında örgüt yöneticisi olmaları nedeniyle kamu davası açıldığını ancak, örgüt yöneticisi olduklarına ilişkin mahkumiyetlerini gerektirir kesin ve yeterli delil bulunamadığını belirterek ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

3 SANIĞA TOPLAMDA 47'ŞER YIL 6'ŞAR AY

Mahkeme heyeti, sanıklar Şahin Eren, Hakan Taşhan ve Doğukan Çep’i, Hasan Ferit Gedik’i öldürdükleri gerekçesiyle “kasten öldürme” suçundan 25’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Öte yandan sanıklar Şahin Eren, Hakan Taşhan ve Doğukan Çep hakkında, 3 kişiye yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 22’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Sanık Doğukan Çep hakkında yakalama emri düzenlenmesine de karar verildi.

Diğer sanıkları ise yağma ve kasten yaralama suçları başta olmak üzere haklarında açılan davalardan 7,5 aydan 10 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılırken bazı davalardan ise beraat etti.

3 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mert Kazan, Ferhat Keleş ve Zafer Turhan’a verilen hapis cezalarının miktarları ve tutuklu kaldıkları süreyi de göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme, sanık Göksel Kesici’nin, yargılama sürecinde vefat ettiği için hakkında açılan kamu davalarının düşürülmesine karar verdi.