Taşeron kadro başvurusu 1 Ocak tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'nin ardından başlamış oldu. 4 Aralık ve öncesinde taşeron şirketin çalışanı olan taşeron işçiler, kadroya geçmek için 2 Ocak 2018'den başlamak üzere 10 gün içinde ilgili kuruma başvuruda bulunacak. Taşeron işçileri için kadroya başvuru tarihleri 11 Ocak 2018'e kadar yapılabilecek.

SON BİR HAFTA


Taşeron işçileri kadro başvuruları sonrasında 3 aylık süre zarfında sürekli işçi statüsüne geçiş yapacaklar. Yapılan başvurular ise 12 Ocak ile 20 Şubat 2018 tarihleri arasında 40 gün incelenecek.

form-ortaGÜVENLİK FORMU SIKINTISI


İşçilerin başvuru öncesinde doldurmaları gereken 'Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu'nda ise dikkat çeken detaylar var. Kadro taliplilerinin; anne, baba ve kardeşlerinin yanısıra, akraba ve işverenlerinin dışında kendilerine "kefil" olacak 3 kişi daha isteniyor. Tüm isimlere ait tüm nüfus bilgilerinin de forma yazılması gerekiyor.

KEFİL BULAMIYORLAR!


Ancak FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerinin 'sızmasının' endişesiyle içeriği geniş çaplı tutulan güvenlik formu, işçileri zor durumda bıraktı. Çünkü formda taşeron işçiden, akrabaları ve son patronu dışında kendisine kefil olacak 3 kişi daha isteniyor. Bu 3 kişinin tüm bilgilerinin de forma yazılması gerekiyor.

Başvuru formundaki 'güvenlik testi' kadro taliplilerinin tepkisini çekti. Aile bireylerinin dışında kendilerine kefil olacak en az üç kişinin de tüm bilgilerinin istendiği form işçiler arasında “Bize bu bilgileri verecekleri nereden bulacağız. Fişlenme korkusuyla kimse bize bu bilgileri veremez” tepkisine neden oldu. Sosyal medyada tepkilerini dile getiren işçilerin 'tüm kimlik bilgilerini kendileriyle paylaşacak' kefil arayışı sürüyor.