Afrin'de bölgeye terörist ve silah taşıyan PKK/PYD'ye ait 30-40 araçlık konvoy, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı kara ateş destek vasıtaları ile başarılı bir şekilde vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait konvoyun imha edilmesi ile ilgili haberleri ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

 

"ÖZELLİKLE DİKKATİNİZE SUNUYORUZ"


Söz konusu görüntüler video paylaşım sitesi Youtube tarafından sansüre uğradı. sozcu.com.tr'nin gündeme getirdiği 'sansür' kararından 3 saatin ardından dönüldü. Bir anda Türkiye'nin gündemine oturan görüntülere ilişkin TSK'dan yeni bir açıklama daha yapıldı.

Açıklamada "Terör örgütüne ait mühimmat taşıyan konvoyun vurulmasına ait görüntüleri kamuoyu ile paylaşmıştık. Görüntülerde yanan aracın, arka arkaya infilak etmesinin mühimmat yüklü olduğunun kanıtı olduğunu özellikle dikkatinize sunuyoruz." denildi.

[old_news_related_template title="TSK'nın paylaştığı videoya görülmemiş sansür! Youtube'dan açıklama... " desc="Afrin'de bölgeye terörist ve silah taşıyan PKK/PYD'ye ait 30-40 araçlık konvoy, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı kara ateş destek vasıtaları ile başarılı bir şekilde vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait konvoyun imha edilmesi ile ilgili haberleri ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Ancak TSK'nın Youtube'daki sayfasından yayınlanan görüntüler 'şiddet barındıran veya görsel açıdan rahatsız edici' denilerek erişime engellendi. sozcu.com.tr'nin saat 07:25'te yayınladığı haberden sonra ise, o video TSK'nın resmi sitesinde yayınlanarak kamuoyu ile paylaşıldı. Kısa sürede büyük tepki toplayan olay sonrası Youtube videoyu yeniden erişime açtı. Youtube'dan yapılan açıklamada, 'Nadiren, kullanıcılar tarafından işaretlenen ya da ekiplerimiz tarafından belirlenen bir videonun yanlışlıkla kaldırılması söz konusu olabilmektedir. Böyle bir durum fark edildiğinde gerekli adımlar atılmaktadır' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/resimid_4628166_16_9_1519359868.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/pkkpydli-hainlerin-vurulmasina-youtube-sansuru-2241645/"]