Türkiye Kart hakkında birçok konu merak ediliyor. Türkiye Kart ne zaman çıkacak ve ne işe yarayacak? Ulaştırma Bakanı Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan'ın açıklamasından sonra gündeme gelen Türkiye Kart ile kredi kartı işlemlerinin yanı sıra, tüm illerde toplu taşımaya binilebilecek. Bakan Arslan 2018’de yeni bir kart uygulamasına geçmeyi planladıklarını ve projenin isminin “Türkiye Kart” olacağını belirtti.

TÜRKİYE KART NE ZAMAN ÇIKACAK?

Türkiye Kart ile ilgili detaylar belli oluyor. Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'e konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın yapacağı tanıtım ile hizmeti sunmaya başlayacağız. Şu anda Türkiye Kart’a benzer sistemler dünyada 3-4 ülkede kullanılmaya başlandı. Biz de bu sistemi dünya üzerinde başarıyla kullanan ilk ülkeler arasına gireceğiz” dedi.

KREDİ KARTI OLARAK DA KULLANILACAK

Arslan, “Türkiye Kart’ın hizmete girmesi ile vatandaşlarımız hem kredi kartı hem de nakit işlemlerini bu kart ile yapabilecekler. Bankada hesabınız olmasa bile Türkiye Kart’a sahip olduktan sonra cep telefonunuz üzerinden bir başkasına para gönderebileceksiniz. Vatandaş hangi şehre giderse gitsin Türkiye Kart’ı şehrin ulaşım kartı olarak da kullanabilecek. Taksi, dolmuş gibi serbest çalışan esnafın da sisteme girme imkânı bulunacak” diye konuştu.

TÜRKİYE KART NEREDEN ALINACAK?

PTT, tüm kartlar için satış ve dolum merkezi olacak. Türkiye Kart 4.600 PTT noktasından temin edilecek.