taksim Foto: DHA-Taksim Meydanı


Resmi kutlamaların bir çok ilçede yasak olduğu İstanbul, yeni yıla coşkuyla girdi. Alınan güvenlik önlemleriyle dikkat çeken Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi her yıl olduğu gibi yine kutlamaların ilk adresi oldu.

Taksim Meydanı, geçen yıla göre bu yıl daha kalabalıktı. 2018'e girilmesiyle kalabalığın coşkusu arttı. Meydandakilerin kimi halay çekti, kimi ise yanında arkadaşına sarıldı. 2018'e girilmesiyle kalabalıktaki bazı kişiler de meşale yaktı. Fotoğraf çekip o anları ölümsüzleştirme çabası da vardı.

İstiklal'de insan seli


istiklal Foto: DHA-İstiklal Caddesi


İstiklal Caddesi'nde adeta insan seli yaşandı. Taksim'de yılbaşı kutlaması yapılmamasına rağmen meydanda ve İstiklal Caddesi'ndeki hareketlilik dikkat çekti. Yeni yıla Taksim'de girmek isteyenler, İstiklal Caddesi'ne adeta akın etti. Kalabalık nedeniyle insanlar caddede ilerlemekte güçlük çekti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ise herhangi olaya karşı denetimlerini gece boyunca sürdürdü.

Reina katliamında hayatını kaybedenler anıldı


Geçtiğimiz yıl başı gecesi  Ortaköy'deki ünlü eğlence mekanı Reina'ya düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, saldırıda vatandaşları ölen yabancı ülke konsolosları ile saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.  Katliamın gerçekleştiği Reina'nın girişinde yapılan tören saat 13.00'de başladı. Ölenler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Ölenlerin fotoğraflarının yer aldığı Reina'nın kapı girişine karanfiller ve çelenkler bırakıldı.

3 semavi dinde edilen dualar


Terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişi, 3 semavi dinde edilen dualarla anıldı. Müslüman, Hristiyan ve Yahudi din adamları ayrı ayrı dualar okudular. Kanada, Mısır, Avusturya ve Filistin Başkonsolosları da saldırının gerçekleştiği yere çelenk bıraktı.

1