Meteoroloji'nin son dakika verileri hava sıcaklıklarının hafta sonu yarı yarıya düşeceğini gösteriyor, kar haberleri bekleyenleri sevindirecek gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin etkisi altına gireceği soğuk hava dalgasının detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Hafta sonu tüm yurdu yağışlı ve soğuk günler bekliyor, soğukların kar yağışı için yeterli olacağı iç ve yüksek kesimler kar yağışı alacak ancak kıyı kesimlerde kar yağışı havanın biraz daha soğumasına bağlı olacak...

İSTANBUL TAHMİNLERİN BİRKAÇ DERECE DAHA ALTINA İNERSE...

İstanbullu kara hasret kaldı, hemen hemen karsız geçen kışın son soğuk hava dalgalarından biri hafta sonu İstanbul'a giriş yapacak ancak İstanbul'da hava sıcaklıkları 5 derece civarlarına düşecek. Kar yağışına yetmeyecek olan hava sıcaklıkları sebebiyle İstanbul, karla karışık yağmur ve yağmurlu, soğuk bir hafta sonu geçirebilir. Hava sıcaklıklarının bir miktar daha düşmesi halinde ise özellikle İstanbul'un yüksek kesimlerini beyaz örtü kaplayabilir. Soğuk hava dalgasının detayları netleştikçe en son gelişmeler yine sozcu.com.tr'de olacak.

hava-durumu-son-dakika-haberleri

YURTTA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı,Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Van, Bitlis, Eskişehir, Karabük, Bartın, Kastamonu, Karabük ile Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yer yer karlakarışık yağmur ve kar, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olmak üzere Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE'YE YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.