Türk Silahlı Kuvvetleri'nin cumartesi günü saat 17.00'de 72 savaş uçağının havalanması ile başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda bugüne kadar 287 terörist etkisiz hale getirilirken 3 asker de şehit düştü. Afrin'deki  PYD-YPG/PKK'lıların Hatay ve Kilis'e attığı roketlerle ise Reyhanlı'da 1 Suriyeli, Kırıkhan'da EnerjiSa çalışanı Şahin Elitaş yaşamını yitirirken dün akşam saatlerinde Kilis'te tarihi Çalık Camii ile bir eve isabet eden roketli saldırıda ise 3 çocuk babası Muzaffer Aydemir ile Suriyeli 3 çocuk babası Tarık Tabak yaşamını kaybetti.

[old_news_related_template title="Zeytin Dalı harekatında 5. gün" desc="Sözcü ekibi Antakya'nın Hassa bölgesinde, sınırın sıfır noktasında gelişmeleri takip ediyor. TSK'dan Afrin'de süren harekata ilişkin açıklamaya göre; en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. TSK ve ÖSO'nun Suriye'ye yoğun olarak geçiş yaptığı Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edilmesi nedeniyle, gazeteciler ile vatandaşların sınıra ulaşması yasaklandı. Hatay'ın Kumlu ilçesinde ise tank ve zırhlı araçlar dikkat çekti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/besinci-gun.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/zeytin-dali-harekatinda-5-gun-2187289/"]

Gece boyunca ise TSK'nın Suriye'ye geçiş yaptığı Kilis ile Hatay'ın Hassa, Kırıkhan, Kumlu ve Reyhanlı ilçelerinde top atışları duyuldu.  Askerler ile ÖSO birliklerinin yoğun yağış ve sise rağmen Afrin'e ilerleyişi sürüyor, Türkiye sınırı ile Afrin arasındaki birçok köyün ise kontrolü sağlandı.

[old_news_related_template title="Kilis'e ikinci roketli saldırı! 2 kişi öldü, çok sayıda yaralı var" desc="Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen iki roketten biri, dün saat 18.15'te Kilis'in Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan tarihi Çalık Camisi'ne, diğeri de 25 dakika sonra saat 18.40'ta 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi'ne düşüp patladı. Gelen son dakika bilgisine göre saldırıda yaralılardan bir kişi daha hayatını kaybetti. Böylece saldırıda şimdiye kadar iki kişi hayatını kaybederken yaralı sayısının 11 olduğu belirtildi. Öte yandan Kilis’e atılan roket sonrasında, fırtına obüsleriyle misli ile karşılık verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/resimid_4500457.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kilise-yine-roketli-saldiri-cok-sayida-yarali-var-2187963/"]


ROKET DÜŞEN CAMİDE BÜYÜK HASAR


Kilis'te dün teröristlerin ateşleyip isabet ettiği kent merkezinde bulunan tarihi Çalık Camii'ndeki hasarın boyutu gündüz ortaya çıktı. Terzi Muzaffer Aydemir ile Suriyeli Tarık Tabak'ın yaşamını yitirdiği saldırıda roketin isabet ettiği kubbenin büyük bölümü yıkıldı. 'Çalık Hacı Ali' lakaplı, Hacı Bin Mehmet Ağa tarafından 1682 yılında Aşıt Mahallesinde inşa ettirilen 3 kapılı girişi bulunan 336 yıllık cami içi de kullanılamaz hale gelirken, çevresindeki evlerde de hasar oluştu. Duvarları da yıkılan camide olası bir yıkıma karşı polis tarafından güvenlik şeridiyle kapatıldı. Camide kısa süre içerisinde temizlik ve onarım çalışmaları başlatılacağı belirtildi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye sınırında" desc="Hatay sınırından bir son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye sınırındaki birlikleri denetledi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada 'Afrin harekatı netice alınana kadar sürecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sur-sondakika-75.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-haberi-cumhurbaskani-erdogan-suriye-sinirinda-2189448/"]


'KEŞKE BEN DE ŞEHİT OLSAM'


Saldırıda namaz kılarken ağır yaralanan ve hastanede hayatını kaybeden Muzaffer Aydemir'in geçen salı günü esnaf ziyareti sırasında Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ve Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'ya "Allah kazadan beladan korusun. Allah devletimizi milletimizi korusun. Benim zamanımda Kore vardı. Keşke beni de askere alsalar, ben de şehit olsam" dediği ortaya çıktı. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, sosyal medya hesabından Aydemir'in de bunduğu esnaf grubuyla çekilen fotoğrafı paylaşıp şöyle yazdı:

"Dün gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretimizde merhum Muzaffer Aydemir ağabeyimiz ile görüşmüştük. Kendisi 'keşke beni de askere alsalar ben de şehit olsam' diyordu. Bugün yapılan roket saldırısında istediği şehitlik mertebesine erişti. Merhum terzi Muzaffer ağabeyimize Allah rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz."

[old_news_related_template title="TSK'dan son dakika Afrin açıklaması" desc="Genelkurmay Başkanlığı Afrin Harekatı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada en az 303 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/tsk-genelkurmay-baskanligijpgopxntowm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tskdan-son-dakika-afrin-aciklamasi-2189002/"]

'VATAN SAĞOLSUN'

Yaşamını yitiren Muzaffer Aydemir'in kızı Gülendam Sağıroğlu, "Babam kimseye nasip olmayacak mertebeye ulaştı. Allah herkese bu mertebeyi nasip etsin. Vatan sağ olsun. Onun istediği şehitlikti. 'Beni askere gönderin şehit olacağım' diyordu" dedi.

Muzaffer Aydemir'in gelini Azize Aydemir ise "Acımız büyük şoktayız ancak vatan sağ olsun. Şehit oldu, kime nasip olur böyle ölüm. Namaz kıldığı sırada, secdedeyken şehit oldu" diye konuştu.

Saldırıda hayatını kaybedenlerden Suriyeli Tarık Tabak'ın kardeşi Muhammed Tabak da, ağabeyinin 5 yıl önce savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiğini anlattı.

[old_news_related_template title="Kilis ve Reyhanlı'ya roket saldırısı! SÖZCÜ saldırının yaşandığı bölgede" desc="Afrin'den terör örgütü PYD'nin kontrolünde bulunan bölgeden ateşlenen üç roketten biri, Kilis'in Mücahitler Mahallesi'nde 3 katlı bir evin teras katına düşerken, diğer ikisi Hatay'ın Reyhanlı ilçesine düştü. Atılan mermilerden birinin patlamadığı öğrenildi. İki olayda da hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Saldırının ardından SÖZCÜ ekibi bölgeye giderek görüntüledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/resimid_4490131.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/hatay-ve-kilise-roket-dustu-2186665/"]

5 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Bu arada camiye düşen roketle yaralanan 6 kişinin hastanedeki tedavisi devam ederken, 100 metre mesafedeki Yahya Said'in evine isabet eden roketle yaralanan 5 kişi ise taburcu edildi.

AFRİN'DE 7 TERÖRİST YAKALANDI, 3'Ü TUTUKLANDI

TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin'de yakalanan PYD/YPG'li 7 terörist, Hatay'a getirildi. Harekatın 4'üncü günü, 23 Ocak'ta, yakalanıp Hassa'ya getirilen 3 terörist, dün mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Reyhanlı'ya getirilen PYD/YPG'li 4 teröristin ise güvenlik birimlerindeki sorgusunun devam ettiği belirtildi. Reyhanlı'da sorguları süren 4 teröristin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

[old_news_related_template title="Zeytin Dalı Harekatı'na katılan helikopterler Türkiye'ye döndü" desc=" Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na katılan 2 Atak helikopteri, Türkiye'ye döndü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/1-296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/zeytin-dali-harekatina-katilan-helikopterler-turkiyeye-dondu-2189329/"]


GENELKURMAY: EN AZ 303 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Genelkurmay Başkanlığı'nca, 6 gündür devam eden 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklama yapıldı. Harekatın planlandığı gibi devam ettiği ve bugüne kadar en az 303 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 6 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 303 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

[old_news_related_template title="NATO'dan flaş Zeytin Dalı açıklaması" desc="NATO Genel Sekreter Vekili Rose Gottemoeller, NTV'de katıldığı canlı yayında Zeytin Dalı Operasyonu'nu değerlendirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/nato.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/natodan-flas-zeytin-dali-aciklamasi-2186872/"]


TÜRK VE SURİYE BAYRAKLARIYLA UĞURLANDILAR

Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen roketin isabet ettiği camide hayatını kaybeden Muzaffer Aydemir ile Suriyeli Tarık Tabbak için cenaze töreni düzenlendi. Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen cenazeler, Hacı Cümbüş Camii'ne getirildi. Türk ve Suriyeli yakınlar, birbirinin cenazesi için dua etti. İki aileyi de Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara, milletvekilleri ve Kilisliler yalnız bırakmadı. Törende, üzerine Türk bayrağı konulan tabutlardan Tabbak'ın cenazesine ayrıca Suriye bayrağı da bırakıldı. Öğle vakti kılınan namazdan sonra Tarık Tabbak ve Muzaffer Aydemir'in cenazeleri, şehir mezarlığında toprağa verildi.

[old_news_related_template title="'Zeytin Dalı Harekatı' şehidinin adı, eşinin görev yaptığı okula verildi" desc="Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın (30) ismi, İngilizce öğretmeni eşinin görev yaptığı Antalya'nın Serik ilçesindeki okula verildi. Okulun yeni tabelası, bugün asıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/1-281.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/zeytin-dali-harekati-sehidinin-adi-esinin-gorev-yaptigi-okula-verildi-2187887/"]

ATAK HELİKOPTERLERİ VURDU

Zeytin Dalı Harekatı'nın 6'ncı gününde Akpınar ve Davutpaşa mahalleleri yakınındaki sınır hattını 2 Atak helikopteri ateş altına aldı.

Reyhanlı ilçesi Akpınar ve Davutpaşa mahalleleri üzerinde önce keşif uçuşu yapan 2 Atak helikopteri, sınır hattında aralıklarla 20 dakika boyunca ateş açıp bölgeden ayrıldı.

[old_news_related_template title="Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı harekatında 4. gün" desc="Kilis Gülbaba’dan Afrin’e giren birliklerimiz Hassa ve Azez’den de sınırı geçti. Hendek kazan PKK’lı hainleri inlerinde çembere aldı. Bölücülere karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye’yi birleştirdi. 80 milyon kenetlendi, Mehmetçiğin arkasında dağ gibi duruyor. İşte Zeytin Dalı harekatından son dakika gelişmeleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/zeyindali-880-dha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/afrine-duzenlenen-zeytin-dali-harekatinda-4-gun-son-dakika-haberleri-2185783/"]


ÖSO GÜÇLERİ, MEVZİLERDE NÖBETTE

'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı 'Livai Şimal Azez' grubu mensupları, kendilerine 1 kilometre uzaklıkta bulunan Afrin'deki YPG'li teröristlerin olası saldırılarını önlemek için mevzilerinde hazır bekliyor. ÖSO güçleri, yağmurun sürdüğü bölgede mevzilerde nöbet tutarken, dürbünlerle de terör örgütü mevzilerini takip ediyor.

ERDOĞAN SINIRDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın 6. gününde, Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’nde gitti. Rtdoğan burada görev yapan askerlere hitaben yaptığı konuşmada, ulusal güvenliğimizi sağlama nedeniyle Afrin’de gerçekleştirilen operasyonun bölgeyi terör unsurlarından temizlemeyi amaçladığına dikkati çekti.  "Afrin harekatı netice alınana kadar sürecek" diyen Erdoğan, ulvi bir görev icra ettiklerini hatırlattığı askerlere başarı dileklerini de iletti.

TSK'DAN OPERASYONLA İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

Afrin operasyonuyla ilgili TSK'dan akşam saatlerinde yeni bir açıklama geldi.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 306 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Hava Kuvvetleri tarafından gün içerisinde gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 25 hedef imha edilmiştir. Harekata katılan 14 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

ŞİDDETLİ ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) güçlerinin Afrin'deki ilerleyişi devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın 6'ncı gününde Afrin'de etkisiz hale getirilen PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensubu sayısı 306'ya yükselirken, gerçekleştirilen hava harekatında ile teröristlere ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan toplam 25 hedef imha edildi.

Afrin kırsalında 11 köy terörden arındırılırken, çatışmaların devam ettiği Burseya Dağı'nda Türk tankları dün ilk kez görüntülendi. TSK ile terör örgütü PKK/PYD-YPG/IŞİD arasında şiddetli çatışmalar ise hız kesmiyor.

REYHANLI'YA ROKETLİ SALDIRI

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'lı teröristler tarafından ateşlenen 2 roket, Reyhanlı ilçesi jandarma karakolu yakınlarına düştü. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı saldırıda çevrede park halindeki bazı araçlarda hasar oluştu. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı.