2017 yılının nisan ayında Renault’un çift kavramalı EDC otomatik vitesine kavuşan Dacia Duster bu kez tamamen yenilendi. Yepyeni bir dış görünüm ve modern bir iç mekanla devrim niteliğinde bir değişim geçiren Duster içinde özel bir off-road alanının da bulunduğu bir test sürüşü ile tanıtıldı.

dacia-5

2017 yılını 16 bin 970 adetlik satış ve beş yıldır ülkemizde en çok satılan 4x4 marka ve modeli olma ünvanıyla kapatan Duster, 1 Mart tarihinde Türkiye’de satışa sunuluyor. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Duster EDC ile otomatik vites pazarına iddialı bir giriş yaptık ve yüzde 5,1 pazar payı elde ettik. Marka sıralamasında iki sıra birden yükselerek 6. sırada yer aldık” diye konuştu.

dacia6

DACIA LİGİNDE 5. SIRADA


Berç Çağdaş, bu performansın sadece Türkiye’deki pazar payı ve marka sıralaması başarısından öte, dünya Dacia Ligi’nde de Romanya, Fas ve Cezayir gibi yüksek pazar payına sahip ülkeleri geride bıraktıklarını söyledi.


yeni_dacia_duster_foto-88

Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya’dan sonra Dacia’nın en büyük 5. pazarı olarak çok önemli bir konumda olduğumuzun altını çizen Berç Çağdaş, “Dacia Duster dünyada lanse edildiği 2010 yılından bu yana 2 milyon 306 bin 272 adet sattı. Bu Duster adetlerinin yarısı Dacia yarısı da Raneult markası altında gerçekleşti. Türkiye’de ise Dacia Duster olarak bugüne kadar 92 bin 637 adet satış gerçekleştirdik. Yaklaşık bir hesapla dünyada Dacia Duster olarak satılan her 10 araçtan birini Türkiye’de satmış oluyoruz” dedi.

ww

“NE KADAR ALIRSAK SATARIZ”


Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, markanın 2018 yılı hedefleri için de, “Yeni Duster ile 2018 yılında hedef kitlemizi genişletmeyi, pazardaki güçlü konumumuzu koruyarak pazar payımızı artırmayı ve segment liderliğini hedefliyoruz. Satış adetleri için rakam vermiyoruz. Geçtiğimiz yılın üzerinde olacağını söyleyebilirim. Duster’a hem Avrupa’dan hem de dünyadan çok yoğun talep var. Aslında fabrikadan ne kadar tedarik edebilirsek hepsini satarız. Dacia markası olarak çekici ve kaliteli otomobilleri en uygun fiyat ile müşterilerimizle buluşturuyoruz. Yeni Duster’ı, yine Türkiye’nin en uygun fiyatlı SUV’u olarak pazara sunuyoruz” dedi.

yeni_dacia_duster_foto-79

70 BİN 900 LİRADAN BAŞLIYOR


Çekici ve kaliteli otomobilleri en uygun fiyata sunma sloganıyla yola çıkan Dacia’nın C segmenti SUV modeli yeni Duster Comfort ve Prestige olmak üzere iki donanım seviyesi ile 70 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satılacak. Geliştirilmiş ses yalıtımı, otomatik klima, otomatik yanan farlar, 360 derece kamera, eller serbest Dacia kart sistemi, perde hava yastıkları, elektrik takviyeli direksiyon, kör nokta uyarı sistemi, 4x4 bilgilendirme ekranı, ve yokuş iniş destek sistemi gibi bir çok yeniliği de bünyesinde barındırıyor.

dacia-3

Motor seçenekleri arasına yeni 1.2 TCe 125 bg (4x2) benzinli motoru da ekleyen Duster, Türkiye’de iki benzinli, iki dizel olmak üzere dört motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Benzinli motorlar manuel vitesle 1.6 SCe 115 beygir 4x2 ve 1.2 TCe 125 beygir 4x2 versiyonlarıyla, dizel motorlardan 1.5 dCi 90 beygir 4x2 manuel vites, 1.5 dCi 110 beygir 4x4 ve 1.5 dCi 110 beygir EDC 4x2 versiyonlarıyla satılacak.

1

2017 yılı aralık ayı başındaki dünya lansmanında Atina’da buluştuğunuz yeni Duster için bir mermer ocağında zorlu bir off-road parkuru hazırlanmıştı. Yeni Duster, Türkiye lansmanı için Zeytinler mevkiinde daha ağır şartlarda hazırlanmış parkuru başarıyla tamamladı.