Önceleri bir yaşam tutkusu ile başladı. Ardından hem ekonomik olması hem de şehrin keşmekeş trafiğine alternatif olarak kullanıcısı bir hayli arttı. Motosiklet sürücüleri bu yıl yine İstanbul'daki motosiklet fuarında bir araya geldi. İstanbul Fuar Merkezi'ndeki organizasyona bu yıl yoğun katılım bekleniyor. 22-25 şubat tarihleri arasında düzenlenecek fuarda en çok dikkat çeken ise akülü tasarımlar. Özellikle Çin ve Asya kökenli firmalar akülü modelleriyle, dünyanın en pahalı benzinini kullanan Türkiye'den bir hayli umutlu.

BÜTÇEYE GÖRE MOTOSİKLET


Fuarda fiyatlar 2 bin 500 liradan başlayıp 300 bin liraya kadar uzanıyor. Her zevke, her bütçeye uygun konsepti ile kapılarını açan fuarda en çok rağbeti ise akülü modeller görüyor.

1

30-35 KM YOL KATEDİYOR


Bana masraf çıkarmasın, evden işe işten eve gideyim diyenler soluğu akülü motosiklet bölümünde alıyor. 8 saatte şarj olan akülü motor ve bisikletler 30-35 km yol alabiliyor. Bu modellerin ücreti 2500 liradan başlıyor. Ancak biraz da bilindik bir marka olsun diyenler altı bin lirayı gözden çıkarmak durumunda.

25 CC MOTORLARA TALEP YOĞUN


Dünyanın önde gelen markaları 125 cc kategorisinde kıyasıya rekabet edecek gibi görünüyor. Hem az yaksın, hem vergisi düşük olsun diyenlerin tercihi  ise125 cc Scotter'lar. Neredeyse Japon ve İtalyan markalarının tekelinde bulunan  bu kategoride bu yıl Çin ve Asya menşeili ürünler de ciddi anlamda yarışa dahil olacak gibi görünüyor. Japonya üretimli scotterlar 9 bin, İtalyan scotterlar 19 bin, Çin üretimi scotterlar ise 2500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

3

MAXSİ SCOTTER


Scotter olsun ama güçlü de olsun diyenler için alternatifler de var. Scotter segmentinde 125 ve 250 cc kategorisinde lider markalar bu yıl türkiye pazarına 300 cc ve 400 cc yeni modelleriyle katıldılar. Ancak görüntüsü hemen hemen aynı olsa da 125 cc ile 400 cc motosikletin arasında yaklaşık 12 bin lira fark oluşuyor.

RAİCİNG TARZI SEVENLER UNUTULMAMIŞ


Cadde motoru, yani raicing tarzını sevenler için fuarın albenisi çok. Özellikle Japon, Alman ve İtalyan markaların liderliğini yaptığı bu segmentte fiyatlar yaklaşık 50 bin liradan başlıyor.

4

GOLDWİNGLERE FİYAT ETİKETİ BİLE ASILMAMIŞ


Ağı abiler, yani goldwinglerin fiyatları ise neredeysi lüks bir daire fiyatına denk geliyor.  Ortalama bir goldwing'in fiyatı 170 bin liradan başlıyor 300 bin liraya kadar ulaşıyor. Ekstra donanım istenirse bu rakam 400 bin liraya kadar çıkabiliyor.

DOLAR VE EURO FİYATLARI YÜKSELTTİ


Döviz fiyatları da etiketlere yansımış görünüyor. Euro ve dolar ile getirilen motosikletlerin fiyatı döviz endeksine göre değişiklik gösterebiliyor.

CEM YILMAZ KENDİNE MOTOR BAKTI


Motosiklet tutkusu bilinen Cem Yılmaz da fuarı gezenler arasındaydı. Daha önce Goldwing tarzı büyük motorlara olan ilgisiyle tanınan Cem Yılmaz bu kez Chopper tarzı motosikletleri uzun uzun inceledi.

7

FUARIN OLMAZSA OLMAZI MOTOSHOWLAR


Ziyaretçiler, motosiklet ve bisiklet dünyası ile ilgili keyifli söyleşilere, etkinliklere ve atölye çalışmalarına katılma şansı da tanıyor.  Gösteri alanında ise Rok Bagoros ve Birkan Polat motosiklet gösterileriyle ziyaretçilere görsel şovlar sunacaklar. Ayrıca, ödüllü ‘gymkhana’ yarışları da dört gün boyunca ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak.
pq2pq123pq
Cem Yılmaz'ın bu motor tercihi çok konuşulmuştu.
boooo
Kürşat Tüzmen belki de motor tutkusuyla tanınan tek siyasetçi.