Bloomberg´de geçen hafta yer alan haberde Geely şirketinin borsada gerçekleştirdiği alımlarla yüzde 10´un biraz altında bir konuma geldiği yer almış ve Daimler AG ise hisse satın alma işlemini mevzuat dilekçeleri yoluyla doğrulamıştı. Dilekçede ise Geely şirketinin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Shufu´nun hisseyi yatırım fonu yoluyla satın aldığı belirtildi.

daimler-kopya

Bu adımla Gelly, Mercedes ve Daimler sayesinde Avrupa otomobil pazarına giriş yapmış oldu. Landesbank Baden-Wuerttemberg şirketinden  Stuttgart merkezli analist Frank Biller konuyla ilgili, "Daimler AG´de bir Geely hissesi, şirketin elektrikli araçlar gibi yeni uzmanlıklar  kazanabilmelerine yardımcı olacak işbirliğine olan inancını gösteriyor. Aynı zamanda bu anlaşma, Daimler için Çin´de yeni bir yol açıyor" dedi.

daimler1-kopya

Çinli Gelly markasının bundan öncede otomotiv firmalarına yatırımları olmuş. 2010 yılında Ford'tan Volvo Cars'ı satın alan marka sonrasında da  2012 yılında da İngiliz taksi üreticisi The London Taxi Company'i de almıştı. DHA

gelly1-kopya