Bundan yaklaşık üç sene önce Financial Times’da çıkan haberle ünlü İngiliz otomobil markası Rolls Royce, SUV segmentine ait bir otomobil üreteceğini açıklamıştı.

O günden sonra ilk defa son günlerde yeni otomobilin nasıl bir şekilde olduğunu ilk defa bu günlerde görmeye başladık.
Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller yaptığı açıklamada ; "Bu isim bizim sıradışı yeni aracımıza tıpatıp uyuyor. ''Cullinan'', kusursuz kalitesiyle, gerçek lüksün olasılıklarını yeniden kalibre eden varlığıyla fark yaratıyor. Tıpkı bugüne kadar bulunan en büyük ve en kusursuz elmas olan ''Cullinan'' elması gibi diğerlerinin üzerinde bir mükemmellik ile gün ışığına çıkıyor." Cullinan Elması''nın yaratılışına giren binlerce yılın epik süreçlerinden esinlendik. Aracın adı, yeni aracımızın birçok yönünü vaat ediyor ve bünyesinde barındırıyor.

1

Cullinan’ın fotoğraflarını gördüğünüzde bu aracın üzerindeki kamuflajın onun bir Rolls Royce olmamasını düşünmenize sebep olmayacak çünkü tasarım, bizim alışkın olduğumuz Rolls Royce çizgilerinde. Dev bir görünüme sahip, evet! Tam olarak 5500 mm uzunluğunda!

Cullinan, Phantom 8 modeliyle aynı alüminyum altyapıyı paylaşıyor bu alt yapı otomobilin 4x4 çekiş sistemi içinde ona kolaylık sağlıyor.

2
Cullinan’nın kapı kollarına dikkat ettiğinizde arka kapıların terse açıldığını fark edeceksiniz.
Rolls Royce’nin BMW markasıyla ortaklığını bilmeyen yoktur. Yeni SUV modelinde de bu ortaklığın meyveleri olacak. Mesela bu otomobilde kullanılan yeni şase BMW’nin X Serileri’nde kullanılan platformla aynı. Ayrıca BMW destekli N74 V12 motor Cullinan’nın kalbinde yatıyor olacak. Bu motor 8 ileri tam otomatik şanzımanla tüm gücünü dört tekerleğe birden aktaracak.
Rolls Royce’nin Cullinan modeliyle tanışmamız ise 2018 yılının sonunda olacak!