Dünya Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Monte Carlo Rallisi'nde istediği başarıyı yakalayamayan Hyundai, İsveç Rallisi'ne podyum parolasıyla çıkmıştı.

Eksi 25 dereceyi bulan soğukta dikkat çekici anlara imza atan pilotlar, dört günde 19 etap tamamladı.314 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 1398 kilometre kat etmiş oldular.

Son güne 25 saniyeye yakın avantajla başlayan Neuville, temkinli sürüşüyle 17. etabı 8 saniye geride tamamladı.Son etap öncesinde temposunu arttıran Neuville Power Stage'e 16.2 saniyelik farkla girdi.

hyundai

İlk gün liderliği ele geçiren Neuville, yüksek konsantrasyonu sayesinde Dünya Ralli Şampiyonası'nın en zor bölümlerinden
biri olan İsveç Rallisi'ni birincilikle tamamlamış oldu.

ALTIN DEĞERİNDE ZAFER


Özellikle Ogier'in geride kalmasını da hesaba katarsak Neuville ve Hyundai'nin bu zaferi daha şampiyonanın başında olsak bile altın değerinde.

ford

Citroen'den Craig Breen yarış sonucunda 2. olarak WRC'deki en iyi sonucunu elde etti. Andreas Mikkelsen ise 3. oldu. Hyundai böylece çifte podyum yapmış oldu.

Zorlu ve mücadeleci bir pazar günü geçiren Toyota pilotu Esapekka Lappi, 17. etapta takım arkadaşı Ott Tanak'ın gerisinde yer alıyordu.

Temposunu arttıran Fin pilot, Paddon'ın da kaza yapmasıyla birlikte dördüncü sırada İsveç Rallisi'ni tamamlamayı başardı.

toyota