Azalan akaryakıt rezervleri otomotiv üreticilerini alternatif yakıt konusunda farklı kaynaklara iterken, benzinin litre fiyatının yüksek ve alternatif yakıtla çalışan otomobillerin fiyatlarının pahalı olması dizel motorlu araçların popülerliğinin kötü yönde etkilenmemesine sebep oluyor.

Günümüzde satın alacağınız otomobillerin en ekonomik olanları objektif bir biçimde bu konuya baktığınızda kullanım süresi ve mesafesine göre dizel motorlu araçlar oluyor.

Yoğun trafikte seyreden sürücülerinde tüketim konusuna birde şanzıman durumu ekleme durumları gerçekleşiyor. Yani sürücüler aracı kullanıyorum, çok trafik var bari otomatik vitesli az yakan bir aracım olsun diyor!

Tüm bu detaylar ışığında sizlere en ucuz 5 dizel motorlu ve otomatik şanzımanlı otomobili sıraladık!

DACIA SANDERO STEPWAY 1.5 dCi EASY - R - 83.700 TL


dacia-sandero_stepway-2017-1600-01-kopya

Dacia'nın yerden yüksek ve her türlü kullanıma uygun olan modeli Sandero Stepway! Bu otomobil geride bıraktığımız 2017 yılında makyajlanarak yeni bir yarı otomatik şanzımana kavuştu, bu şanzımanın adı ise Easy-R! Dacia markasının hem makul fiyatlı hem de çok tercih edilen modeli olan Sandero'nun 1.5 litrelik dizel motorlu versiyonu 90 beygir güç üretiyor.

RENAULT SYMBOL 1.5 dCi EASY-R - 89.600 TL


renault-symbol-2013-1600-09-kopya

Ülkemizde en çok tercih edilen B segmentinin sedan temsilcisi olan Symbol geride bıraktığımız 2017 yılında 22 bin 52 adetlik satış rakamına  ulaştı. Bu sonuç neredeyse tek başına bir çok markadan daha büyük satış rakamı anlamına geliyor. Daha çok dizel motorlu ve manuel vitesli  versiyonlarının tercih edilmesinden dolayı Easy-R şanzımanlı bir alternatifin olup olmadığını bile bilmiyoruz ama Easy-R yarı otomatik şanzımanla bu otomobili satın alabilirsiniz. Easy-R şanzıman 1.5 dCi motorla satın alınabiliyor ve bu motor 90 bg güç üretiyor.

RENAULT CLIO 1.5 dCi EDC - 96.850 TL


renault-clio-2017-1600-07-kopya

İşte listemizdeki en önemli otomobil. O aslında tam anlamıyla bir satış lideri. 2017 yılı satış rakamı 31.265! Bu otomobil hem benzinli hem dizel  hem otomatik hem de manuel şanzımanla satın alınabiliyor. 1.5 litrelik dCi motorla birlikte EDC şanzıman satın alabiliyorsunuz. Bu şanzıman çift debriyajlı teknik yapısıyla oldukça iddialı ve ekonomik. Renault'un efsane olan bu motoru bu modelde 90 beygir güç üretiyor.

HYUNDAI ACCENT 1.6 CRDI BLUE DCT - 98.400 TL


hyundai-accent-blue

Hyundai'nin i20'den sonra en çok satan modeli olan Accent Blue tamı tamına 11.947 adetlik rakama ulaştı! Bunda tabiki filo satışlarının etkisi var ama Accent Blue'yu da kötü olarak düşünmeyin. Otomobilin 1.6 litrelik CRDi motorlu versiyonunu DCT diye adlandırılan ve Hyundai mühendislerinin geliştirdiği çift kavramalı şanzımanla satın alabiliyorsunuz. Otomobilin dizel motoru hem oldukça tutumlu hem de ürettiği 136 beygir güçle performanslı!

EGEA SEDAN 1.6 M-JET DCT - 99.400 TL


fiat-egea-sedan

Türkiye'nin sedanı... Ekstra olarak Türkiye'nin en çok satan otomobili unvanına sahip bir model, Egea Sedan! Egea'nın 1.3 ve 1.6 litrelik iki dizel motor alternatifi bulunuyor. Otomatik şanzımanlı versiyonu ise sadece 1.6 litrelik dizel motorlu versiyonla alınabiliyor. DCT diye adlandırılan bu şanzıman çift debriyaja sahip. Bu da kullanıcıya üst sınıf konforlu bir sürüş imkanı tanıyor. Multijet 2 diye geçen bu 1.6 litrelik dizel motor 120 beygir güç üretiyor.