Honda markasının TÜrkiye'deki fabrikasında üretilen Civic Sedan modelinin dizel motorlu versiyonu nihayet tanıtıldı. 1.6 litre benzinli, 1.6 litre LPG'li ve benzinli motorların yanına eklenen 1.6 litrelik i-DTEC dizel motor hem sessiz hem de oldukça ekonomik.

Dışarıdan bakıldığında standart Cİvic Sedan modellerinden farkı olmayan otomobilin motoru 120 beygir güç ve 300 Nm tork üretiyor.

engine-kopya

İlk olarak ülkemizde düz vites seçeneğiyle satın alınacak olan otomobilin 9 ileri tam otomatik şanzımanlı versiyonu da Temmuz ayında satışa sunulmuş olacak.

İlk etapta Executive ve Elegance donanım paketleriyle satılacak olan otomobilin Premium paketiyse sene sonuna doğru bayiilerdeki yerini alacak. Ortalama yakıt tüketim değeri 3.4 litre/100 km olarak açıklanan motorun CO2 emisyonuysa 100 km mesafede 91 gram.

4-kopya

Fiyatlara baktığımızda ise Elegance donanım paketiyle 121.000 TL'den başlayan fiyatlara sahip olan Honda Civic Sedan Dizel, Executive paketinde 130.000 TL'ye alıcı bekleyecek. Araçların donanımlarında sunroof, deri koltuk ve navigasyon sistemli dokunmatik ekran standart olarak bulunuyor.

3-kopya