Bir yerimiz ağrıdığında hemen ağrı kesici almak isteriz. İngiltere'nin Ulusal Sağlık Sistemi (NHS)'nin verilerine göre son 10 yılda ağrı kesici ilaç kullanan hasta sayısı 12 milyondan 24 milyona çıktı. Türkiye'de ise antibiyotik kullanımında düşüş yaşanırken ağrı kesici kullanma oranında ise artış yaşandı.

Peki bir yerimiz ağrıdığında o ağrıyı dindirmek için tek çözüm ilaç kullanmak mı? Tepke bilimi de olarak bilinen refleksoloji sayesinde ağrı kesiciler olmadan da ağrılarınızı dindirebiliyorsunuz. 1970'lerde yaygınlaşmaya başlayan refleksoloji tıpkı akupunktur gibi. Belli bölgelere uygulayacağınız baskılarla ağrılarınızı dindirebiliyorsunuz.

Genellikle baskı uygulayacağınız bölgeler ise el, ayak ve kulaklarınız. Burada bulunan belirli bölgelerdeki sinirleri baskı ile uyarıyorsunuz. İşte ağrılarınızı doğal bir şekilde dindirmek için kullanabileceğiniz o yöntemler:
baski-1
1- Baş ağrısı ve boyun tutulması
Eğer başınızın sağ kısmında bir ağrıma hissediyorsanız, sağ orta parmağınızın en uç ve iç kısmına parmak veya tırnağınızla baskı uygulayın.

Eğer baş ağrınız sol taraftaysa, aynı yöntemi sol elinizde deneyin.

Eğer başınızın her iki kısmı da ağrıyorsa, birisinden yardım alarak her iki elinize de baskı uygulamasını sağlayın.
baski-2
2- Mide bulantısı ve araç tutması
Eğer mideniz bulanıyorsa ve istifrağ edecek gibiyseniz, resimde gördüğünüz bölgeyi bulantınız geçene kadar ovun.
baski-3
3- Kulak ağrısı
Eğer kulağınız ağrıyorsa, yüzük ve serçe parmağınızın resimde gördüğünüz bölgelerine baskı uygulayın.
baski-4
4- Boğaz ağrısı
Boğazınız ağrımaya başladıysa, resimde gördüğünüz bölgeye baskı uygulayın. Baskıyı hafif uygulamanız gerekiyor.

Anlattığımız yöntemler alternatif tıp ürünüdür. Araştırmalar hala devam etmekte ve bilimsel açıdan açıklamalar bulunmaya çalışılmakta. Bazıları yöntemin işe yaradığını söylerken bazıları ise yaramadığını ifade ediyor.

Tabii ki durumunuz ciddi olduğunda en sağlıklısı doktora görünmektir.