İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, CNN Türk'te yayınlanan programa konuk oldu. Gebelikte yapılan şeker yüklemesinin risklerini anlatan Karatay, önemli uyarılarda bulundu.

[old_news_related_template title="Canan Karatay'dan yeni tavsiye: Yiyenin botoksa ihtiyacı kalmaz" desc="Adana'da düzenlenen 11'inci Çukurova Kitap Fuarı'da Prof. Dr. Canan Karatay'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kollojen içeren kelle paça yiyen insanların botoksa ihtiyaç duymayacağını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/canankaratay.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/canan-karataydan-yeni-tavsiye-yiyenin-botoksa-ihtiyaci-kalmaz-2163925/"]

"ŞEKER YÜKLEMESİ ÇOCUĞU DA ETKİLİYOR"

Gebelikte yapılan şeker yüklemesinin son 20-30 yıl içinde çıkan bir şey olduğunu vurgulayan Karatay, "Diyelim ki korumak ve teşhis amacıyla yapıldı. Üç aylık çocuk doğduktan sonra şeker komasına girmeye başladı. Çocuklar kalp delikleriyle doğuyorlar. Bağırsakları gelişmemiş olarak doğuyorlar. Otistik olarak, İki gözü kör olarak doğuyorlar. Şekeri yüksek olan anneye şeker yüklemesi yapılınca, çocuğun da insülini yükseliyor. Yani şeker yüklemesi, şeker hastası yapıyor ve 3 aylık çocuk şeker komasına giriyor" ifadelerini kullandı.

 

"MODERN TIP YOK"

Öte yandan Karatay, modern tıp diye bir şeyin olmadığını söyledi. Karatay, "8 milyar insan ve 8 milyar parmak izi var. Hiç kimseyi tek bir gömleğe sokamazsınız. Tıp bir sanattır. Modern tıp diye bir şey yok. Tıp tektir. Objemiz insandır. Hipokrat'tan beri tıp tektir" dedi.