31 Mart 1866 gününde gözlemlenen bu nadir Ay tutulması olayı, Süper Mavi Kan Ayı olarak biliniyor. Dünya, Ay ve Güneşin muhteşem dansı olan tam ay tutulması ülkemizden de gözlemlenebilecek. Ayrı ayrı gözlemlediğimiz Süper Ay, Mavi Ay ve Kanlı Ay bu sefer bir arada olacak. İnsanın hayatında en fazla bir kere görebileceği bu olay 31 Ocak'ta gerçekleşecek. İşte Süper Mavi Kanlı ay tutulması hakkında bilinmesi gerekenler...

MAVİ AY NEDİR?

Mavi Ay ise takvimdeki bir ayda ikinci kez dolunay gerçekleşmesine deniliyor. Mavi Ay 2.5 yılda bir vuku buluyor, ama ayın rengi tam olarak mavi olmuyor. Bir sonraki Mavi Ay 152 yıl sonra gözlenecek.

RENGİNDEN ÖTÜRÜ KANLI AY

Tam Ay Tutulması, Asya'nın doğusundan Pasifik'e ve Kuzey Amerika'ya dek geniş bir bölgede gözlemlenecek. Dolunay bu tutulma sırasında Güneş’ten yansıyan ışınlar yüzünden koyu kızıl bir renk alacak ki buna Kanlı Ay deniliyor.

super-kanli-mavi-ay-tutulmasi

DÜNYAYA EN YAKIN NOKTA: SÜPER AY

Dolunay yörüngesinde dünyaya en yakın noktaya geldiğinde ise Süper Ay gerçekleşecek. Yani ay ekstra yakın ve ekstra parlak görünecek. Dünyaya en uzak noktadaki dolunaydan yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak bir görünüm sergileyecek.

[old_news_related_template title="Yılın ilk Ay Tutulması Aslan burcunda!" desc="Yılın ilk Ay Tutulması Aslan burcunda gerçekleşecek. Aslında Ay Tutulması oldukça güçlü bir Dolunaydır. Her Dolunay bir farkındalık ve karar zamanıdır. Bu kararlar tutulma dönemleri Ay’ın temsil ettiği duygular, duygusal bağlar, ilişkiler, anne ve aileyle ilişkiniz, sağlığınız ve günlük hayat düzeninizi içeren temalar odak noktanız haline gelir. Bu konularda beklenmedik ve sıra dışı değişimlerle karşılaşabilirsiniz. Hazır olun!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/ay-tutulmasi1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/astroloji/astroloji-haberleri/yilin-ilk-ay-tutulmasi-aslan-burcunda-2/"]
SÜPER KANLI MAVİ AY NE ZAMAN? 

31 Ocak 2018 çarşamba günü TSİ 13:51-19:08 saatleri arasında Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması meydana gelecek.