Geçtiğimiz sene piyasaya çıkan ve büyük yankı uyandıran iPhone 7'nin sorunlu olması hakkında gelen haberlerden sonra Apple harekete geçti. Bazı iPhone 7’lerde “servis yok” sorunu yaşandığının ortaya çıkmasıyla bazı ülkelerde ücretsiz tamir programı başlattı.

APPLE HATASINI KABUL ETTİ! ÜCRETSİZ TAMİR EDECEK...

Apple'a iPhone 7 ile ilgili sürekli servis yok hatası ile karşılaştıklarını bildiren kullanıcıların tepkileri artmaya başladı. Konuyu araştıran Apple sorundan etkilenen cihazlar için ücretsiz tamir kararı aldı.

UÇAK MODUNA ALINCA GERİ DÖNÜŞÜ OLMUYOR

Apple’ın açıklamasına göre çok az sayıdaki birimde bulunan bir bileşen hatası cihazın bir hücresel ağa bağlı değilmiş gibi görünmesine sebep oluyor. Apple bu sorundan muzdarip olan birimlerin Eylül 2016’dan Şubat 2018’e kadar Çin, Hong Kong, Japonya ve Makao’da satıldığını açıkladı. Bu sorunu çözmek için daha önce Apple servislerine ücret ödeyenlere paraları iade edilecek. Bu, Apple’ın 2015 yılından beri uyguladığı dördüncü bileşen değiştirme programı. Farklı ülkelerdeki bazı modeller bu bileşen değişimi için uygun.

İŞTE HATALI MODELLER

-Çin-Model numaraları A1660, A1780
-Hong Kong-Model numarası A1660
-Macao-Model numarası A1660
-ABD (Porto Riko ve ABD Virgin Adaları dahildir) -Model numarası A 1660
-Japonya – Model numarası A1779

[old_news_related_template title="Hasarlı iPhone 6'lar iPhone 6S'le değiştirilecek" desc="Bir süredir iPhone 6 ve 6 Plus üretimini durduran Apple, stok yetersizliğinden dolayı bu telefonları bir üst modeliyle değiştirecek" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/iphone-671.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/hasarli-iphone-6lar-iphone-6sle-degistirilecek-2186081/"]

[old_news_related_template title="iPhone SE 2 boyundan büyük özellikler içerebilir!" desc="Apple'ın boyundan büyük işler çıkaran modeli iPhone SE'nin yeni modeli geliyor. Henüz adı kesinleşmiş olmasa da iPhone SE 2 olarak anılan model hakkında detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. iPhone SE 2 hakkında çıkan bomba iddia birçok teknoloji tutkununu heyecanlandırdı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/iphone-s2-ne-zaman-ozellik.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/iphone-se-2-boyundan-buyuk-ozellikler-icerebilir-2166503/"]