Haberler korkuttu internette sahte bir PTT Messenger dosyası geziyor... Son dakika haberlerine göre çeşitli internet sitelerinde bulunan PTT Messenger adlı APK dosyasının gerçek PttMessenger'la ilgisi bulunmuyor. PTT Messenger'ın erkenden duyurulması sahtekarlara davetiye çıkardı, sahte uygulamaların indirildiği durumlarda kullanıcıların ne gibi tehlikelerle karşılaşacağı bilinmiyor...

PTT'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Akşam saatlerinde bazı sosyal medya sitelerinde tartışılmaya başlayan, PTT Messenger'ın kopya bir program olduğuna, yerli ve milli kriterlerini karşılamadığına dair iddialara PTT'nin resmi Twitter hesabından açıklama geldi. PTT'nin çeşitli internet sitelerinde dolaşan ve PTT Messenger olduğu iddia edilen uygulamanın ise PttMessenger ile ilgisi bulunmadığı belirtildi.

SIGNAL TABANLI AÇIK KAYNAK KOD KULLANILMIŞ

PTT Twitter'dan yaptığı açıklamada PTTMessenger'ın açık kaynak kod kullanılarak geliştirildiğini belirtti. Zebrachat adlı programın kopyası olduğuna dair iddialara da cevap verdi.



AÇIK KAYNAK KOD NEDİR?

Açık kaynak yazılım veya açık kaynaklı yazılım veya kaynağı açık yazılım, kaynak kodu
isteyen herkese açık olan yazılımlardır. Bu tür yazılımların ayırt edici özelliği kullanıcıya yazılımı değiştirme özgürlüğü sağlamasıdır. Açık kaynak kodlu yazılımlar, uyarlanabilir, sağlam, hızlı ve güvenlidir. Açık kaynak kod dünyası, yeni bir yazılım üretme biçimi, yeni iş modelleri sunmaktadır. Dünyanın her tarafından bilişim uzmanlarınca imece yöntemi ile endüstri standartlarında geliştirilen açık kaynak kod yazılımları, insanlığın ortak malıdır.

SAHTE UYGULAMALARA DİKKAT, KÖTÜ AMAÇLI KİŞİLER TEHLİKE SAÇIYOR

Yapılan duyuru ve tanıtımların ardından internette birçok kullanıcının araştırdığı PTTMessenger şu an yayınlanmış değil. Vatandaşın meraklı bekleyişi ise tehlikeye davetiye çıkarıyor. Birçok sitede sahte PTT Messenger uygulamaları dağıtıma sunulmuş durumda.



[old_news_related_template title="WhatsApp PTT Messenger özellikleri neler olacak?" desc="Dün yapılan açıklamayla Türkiye'nin gündemine yeni bir konu düşmüş oldu. Dün Başbakan Binali Yıldırım ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamalarla, yerli WhatsApp olarak anılan PTT Messenger hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. PTT Messenger nedir? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/ptt-messenger-indirme-ptt-messenger-nedir.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/ptt-messenger-nasil-indirilecek-yerli-whatsappnedir-ptt-messenger-ozellikleri-neler-olacak-2205812/"]