Türkiye'nin gündeminde bugünlerde önemli bir yer edinen konu PTT Messenger. Akıllı telefonlarla birlikte hayatımızın en önemli parçalarından biri haline gelen mesajlaşma uygulamalarının arasına yerli WhatsApp olarak da anılan PTT Messenger katılıyor. Peki PTT Messenger nasıl bir uygulama olacak? PTT Messenger hangi özelliklere sahip olacak?

YERLİ WHATSAPP PTT MESSENGER NEDİR?

PTT Messenger ile, milli ve güvenli kurumsal anlık mesajlaşma aracı olarak kullanılabilecek. Bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olduğu için güvenli iletişim ile dışa bağımlılığı giderecek. Sesli ve görüntülü mobil uygulaması olan Ptt Messenger ileri güvenlik teknolojileri barındırıyor. Uygulama ile dosya ve medya gönderimi yapılabilecek, lokasyon paylaşımı da gerçekleştirilebilecek. Ptt Messenger kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabilecek.

shutterstock_136552994-custom

BOZDAĞ'DAN YERLİ WHATSAPP AÇIKLAMASI

“Yerli Whatsapp” olarak adlandırılan haberleşme sistemi hakkında son bilgiler Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası düzenlenen basın toplantısında anlattı. Bozdağ yeni sistemi şöyle anlattı:

“Bilgi güvenliği çerçevesinde milli bir çözüm olan güvenli iletişim konusunda dışa bağımlılığı gideren, milli mühendislik imkanlarıyla geliştirilen anlık mesajlaşma, anlık grup mesajlaşması, sesli ve görüntülü görüşme, konum ve dosya paylaşımı tek bir platformda güvenli bir altyapı sağlayan yeni bir haberleşme sisteminin tanıtımı yapıldı. Yüzde yüz yerli ve yeni bir yazılım. Kamu kurumları bunu kullanacak. Sonra vatandaşların kullanımına da açılacak.

PTT MESSENGER NASIL İNDİRİLECEK?

PTT Messenger şimdilik sadece Android için yayınlansa da ilerleyen günlerde iOS için de yayınlanması bekleniyor. PTT Messenger programı henüz Google Play uygulama mağazası üzerinde yok, ancak APK olarak indirilerek kurulabiliyor. Aşağıdaki link üzerinden PTT Messenger APK dosyasını indirebilirsiniz. Aşağıdaki link doğrudan ptt.gov.tr'nin Messenger sayfasına yönlendirecektir...

PTT MESSENGER İNDİR