Her üyelikte, her başvuruda birçok kişisel bilgimizi teslim etmek zorunda kalıyoruz. Kötü amaçlı kişilerin eline geçtiğinde büyük sıkıntılar yaratan kişisel verilerin korunması hakkında yeni kararlar yayınlandı. Son dakika haberlerine göre Kişisel Verileri Koruma Kurulu, cep telefonlarında, rehbere kayıtlı olmayan numaraların kime ait olduğunu gösteren uygulamaların durdurulmasına karar verdi.

O UYGULAMALAR KALDIRILIYOR!

Gelen şikayetler üzerine harekete geçen Kişisel Verileri Koruma Kurulu, kişilerin açık rızalarını almaksızın isimden telefon numarası veya telefon numarasından isim sorgulanması şeklinde rehberlik hizmeti veren sitelere yaptırım uygulayacak.

kisisel-veri-haberler-son-dakika

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre; Çeşitli uygulamalar, internet siteleri veya sosyal medya hesapları üzerinden kişisel verileri toplayarak bu verilen paylaşımını sağlayan, isim sorgulandığında telefon numarası bilgisine, telefon numarası sorgulandığında da isim bilgisine erişme ve başkalarının telefon rehberinde nasıl kayıtlı olduğunu öğrenme gibi konularda hizmet veren birçok uygulamanın ve internet sitesinin gereken kanunlara uymadığı ve durdurulması gerektiği bildirildi. Karara göre bu uygulamayı veren birçok uygulama durdurulacak.

telefon son dakika haberler

ABONELİK VE KAYIT İŞLEMİ YAPAN KURUMLARA DÜZENLEME

Resmi Gazete'de, kayıt ve üyelik işlemleri için banko, gişe ve masa gibi vatandaşa hizmet sunulan alanlarda yaşanan kişisel veri güvenliği ihlallerine ilişkin de düzenlemeler yapılmasına dair karar yayınlandı. Karara göre, bankacılık ve sağlık sektörleri başta olmak üzere, birden fazla çalışan ile birlikte bitişik düzende hizmet veren posta ve kargo hizmetleri, turizm acenteleri, zincir mağazaların müşteri hizmetleri bölümleri, çeşitli abonelik işlemlerinin yapıldığı kuruluşlar; belediye, vergi ve nüfus ile ilgili işlemler gibi hizmetlerin verildiği kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12. maddesi uyarınca, kişisel verilerin korunması ile ilgili olarak banko, gişe, masa gibi bölümlerde yetkisiz kişilerin bulunmasını önleyecek ve aynı anda birbirlerine yakın konumda hizmet alanların birbirlerinin kişisel verilerini duymasını, görmesini, öğrenmesini veya ele geçirmesini engelleyecek teknik ve idari tedbirleri almasına karar verildiği belirtildi.

[old_news_related_template title="CIA 15 yaşında hacker tarafından hacklendi! 20 bin FBİ ajanının bilgileri sızdırıldı" desc="15 yaşındaki bir hacker CIA'yi 3 yıl önce hacklemiş. Fakat gerçek geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Genç hacker, CIA müdürünü hackleyerek İran ve Afganistan‘la alakalı kritik bilgileri ve FBİ ajanlarının bilgilerini çalmış. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/hacker.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/cia-15-yasinda-hacker-tarafindan-hacklendi-20-bin-fbi-ajaninin-bilgileri-sizdirildi-2183917/"]