Spotify'da içerik yayını yapan Bulgaristanlı bir kullanıcı basit bir hileyle milyoner oldu. Uluslararası basında haberlere konu olan olayda elindeki parçaları Spotify üzerinden yayınlayan içerik üreticisi yazılım botları kullanarak, şarkıların sürekli oynatılmasını sağlayacak binlerce sahte hesap üretti.

 

spotify-haberler-son-dakika

4 AYDA PARAYI GÖTÜRMÜŞ!

Spotify’ın şarkıların her çalındığında telif hakkı sahibine ücret ödediği sistemi bir şekilde hackledi. Geçen 4 ayın sonunda yaklaşık olarak 3 milyon dolar, yani 11.3 milyon TL para kazandı. Üstelik sadece iki adet şarkı listesiyle bu rakama ulaştı. Son 4 aydır bu şekilde para kazanan yayıncının Listelerinde yarattığı sahte trafik yoğunluğu büyük plak şirketlerinin dikkatini çekmeye başladı ve yapılan şikayetler sonucunda hileci yakalandı.

SPOTIFY HAREKETE GEÇTİ

Spotify, olayın ardından gerekli yazılımsal düzenlemelerle sistemi iyileştirmek için harekete geçti. Şirket birden fazla önlemle içerik üreticilerinin adil bir şekilde gelir elde etmeleri için çalışıyor. Spotify, çalma listelerinin içerik sahiplerine her hafta düzenli olarak hak edişlerini gönderen bir ödeme sistemine sahip.

[old_news_related_template title="Hackerlar çaldıklarını saklayamadı!" desc="Birçok ülkeden yığınla veri çalan Lübnan'lı hackerlar, çaldıklarını savunmasız bıraktı. Yapılan açıklamada çalınan verilerin içinde 'her şey' olduğu ve verilerini 2012 yılına kadar geriye gidiyor. Hackerlar savunmasız online bir sunucuya yüklenen verileri saklayamadılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/hacker.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/hackerlar-caldiklarini-saklayamadi-son-dakika-teknoloji-haberleri-2183747/"]

 

[old_news_related_template title="Son haberler Whatsapp'ın canını sıkacak! Galaxy S9'un özellikleri ve fiyatı belli oldu!" desc="Samsung'un yeni serisi Galaxy S9 geliyor. Üstelik yalnız da değil. Galaxy S9 kendi sosyal medyasıyla geliyor! Samsung'un yeni amiral gemisinin duyurulmasına kısa bir süre kaldı. Büyük bir bir lansman partisiyle tanıtılması beklenen seriyle ilgili her geçen gün yeni ve farklı bilgiler ulaşıyor. Peki Samsung Galaxy S9'un özellikleri neler olacak? Galaxy S9'un fiyatı belli mi? İşte yanıtı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/sozcu-galaxy-s9-512gb-depo-alani-1_16_9_1519118909.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/teknoloji/whatsappa-soguk-dus-galaxy-s9un-fiyati-belli-oldu-2234482/"]