O iyi insanlar o güzel atlara binip, çekip gittiler. Gidemeyenler burada kaldı, bizim paramızla yol yaptı, yine bize sattı!
Ulaştırma Bakanlığı, köprülere yapılan yüzde 25 zammı; “Otoyol ve köprülerde fiyat güncellemesinde çevreyi koruma hedeflendi’’ diyerek insan aklıyla dalga geçer gibi açıklama yaptı.

* * *

Bütçede açılan devasa deliği kapatmak için zam yapıldığını anlatmaya dili varmadı. Zira zaten yapılmış olan köprülerin maliyeti mi arttı? İki yılda köprü geçiş ücretlerine zam miktarı yüzde 157’ye ulaştı.
Hani bir kere de vatandaşı korumayı hedefleyen bir düzenlemeye imza atsalar neyse... İnsanları toplu taşımaya yönlendirip çevreyi korumak mı istiyorsun? Yaparsın toplu taşımaya indirimi, cezbedersin arabaya bineni...

* * *

Bunu söyleyen de her yeri yıkıp apartman yapan, gördükleri boşluğa AVM oturtan bir zihniyet... Gidin bakın Taksim Meydanı’na, İstiklal Caddesi’ne... Adamlar yeşili yok etti, yerine yeşil halı serdi. Sahi “yeşillikleri artık sadece mezarlıklarda görebiliyoruz” diye kim şikâyet etmişti?

* * *

Adamlar yol yaptı mı? Yaptı! Gören de ceplerinden para verip yaptılar sanacak. Bizden toplanan vergilerle yol yaptılar. Deprem vergilerine ne oldu?  Yol oldu... Özelleştirmelerden gelen paralar ne oldu? Yol oldu... Köprülerden, otobanlardan alınan ücretler ne oldu? Yol oldu...

* * *

Yetmedi... Yap-İşlet-Devret ile 20’şer yıl borçlanıldı, yollar, köprüler yapıldı. Bugün açıklanacak, bakalım onların fiyatı ne kadar artırılacak. Verilen garantilerin 2017 zararı 6.2 milyar liraydı. Geçiş garantileri için sadece bu yıl bütçeden 3,6 milyar kaynak ayırıldı. Bunun bile yetmeyeceği hesaplanamadı!

* * *

Yapılan yollarda kullanmak için arabayı alırken devlete de bir araba parası vergi ödemiyor musun? Gitmesi için benzin veya mazot almıyor musun? Benzin alırken fiyatının üç katı vergi ödemiyor musun?
Her yıl iki kere motorlu taşıtlar vergisi yatırmıyor musun? Emisyonunu ölçtürüp, muayene ettirip bir de onlara kesilmiyor musun? Dünya trafik vergisi, kasko ödemiyor musun?

* * *

Arkadaş sen yine yapabildiğin kadar zam yap. Yeter ki insanları salak yerine koymayı bırak.
Ne var ki, Ulaştırma Bakanlığı’nın “zam yapmıyoruz, çevreyi koruyoruz” demeci yandaşların ve kitlelerin aklını almaya yetti. Verilen beleş makarnayı da yedi mi, ekonomimiz gerçekten çok iyi!