Adı üstünde.
Zeytin Dalı.
Bizim Ortadoğu’ya “barış-huzur-  birlikte üretip kardeşçe bölüşen” hediyemiz olsun.
Bunu başarmak!
Vatana borcumuz olsun.
Coğrafyaya armağanımız olsun.
Yeni sayfa.
Yeni ufuk.
Yeni bakış.
Zeytin Dalı,  Ortadoğu’nun ihtiyacı olan “ kardeşlik-barış-huzura kavuşma adımlarının başlangıcı”  olsun. Batı medeniyeti, medeniyet nedir,  görsün.
Onlara benzemesin.
Onlardan uzak olsun
Onlara alet olmasın.

* * *

ABD ordusu Irak’a girdi. 1.2 milyon insan öldü. 2 milyondan fazla  insan yerinden evinden oldu. Irak, ülke olarak büyük yara aldı. Birlik, beraberlik bozuldu. Rus ordusu ile ABD ordusu, ikisi birden, farklı amaçlarla Suriye’ye girdi.  Bilanço yine çok kanlı oldu. 500 binden fazla sivil insan hayatını yitirdi. 6.5 milyon insan evini barkını bırakıp göç etti. ABD, İngiliz, Fransız, Türk savaş uçakları Libya’yı bombaladı. Libya ikiye, üçe parçalandı. Liderini yitirdi. 30 bin insan öldü. Yüz binlerce insan yerinden yurdundan oldu.
Kader haline getirdiler.
Yüz yıllardır yapıyorlar.
Bölüyor.
Birbirine düşürüyor.
Sonra da “sizi barıştırmaya geldik” diyerek asker çıkarıyor, işgal ediyor, barış içinde yaşayan hiçbir ulus, etnik yapı, mezhep bırakmıyor, Ortadoğu coğrafyası kan gölüne dönüyordu.

* * *

Adı üstünde.
Zeytin Dalı.
Huzur ondadır.
Dinginlik onda.
Meyvesi ağza lezzet.
Yağı, altın suyu.
Danesi, vücuda sağlık.
Fakiri doyurur.
Zengine etmez minnet.
6 bin yıl öncesinden kutsal ağaç sayıldı. Ağacından tanrı heykelleri yapıldı. Eski dinlerde tanrıların çocuklarını zeytin dalı altında doğurduklarına inanıldı.

* * *

Güney Kafkasya’ya kadar uzanır, oradan İran yaylalarına akar,  Türkiye’nin güneyinden Akdeniz’e iner ve Suriye ile Filistin kıyılarında halaya durmuş insanların neşesine benzer bir neşe olur. Zeytin ağacı, 6 bin yıl öncesinden bütün dünyaya işte bizim bu coğrafyamızdan yayıldı.
Adı üstünde.
Zeytin Dalı.
Ferah bir alan sever.
Bakım, özen ister.
Rüzgarla cilveleşir.
Yağmurla evlenir.
Güneşi içer.
Toprağı nimet sayar.
Şu dünya yüzünde, yüz binlerce ağaç içinde zeytin ağacından başka; “huzur ve kardeşlik, eşitlik ve barışı simgeleyen” başka bir ağaç yoktur.

* * *

Adı üstünde.
Zeytin Dalı.
Kendinden doğar.
Hürdür.
Özgürdür.
Kimseye boyun eğmez.
Zeytin Dalı, bizim Ortadoğu’ya “küresel güçlerin sömürücü yıkımını bitirip durduran” hediyemiz olsun.  Zeytin Dalı; bölge ülkelerinin sahip olduğu petrol, doğal gaz, su ve insan kaynaklarını bir araya getirip, savaşsız, sömürüsüz ortak zenginlik yaratan ve barış içinde bölüşen medeniyet adımı olsun.
Bunu başarmak!
Vatana borcumuz olsun.
Dünyaya armağanımız olsun.
Batı medeniyeti!
Medeniyet nedir, görsün.