buyuk

Ne yapıyorsan tersini söylemek son zamanlarda çok moda oldu.
Hem de milletin gözünün içine bakarak! Öyle sıkılarak da değil, gayet kendinden emin bir şekilde ve efelenerek…
Mesela uyuşturucu kaçakçısıysan uyuşturucuya savaş aç ve “Uyuşturucu en rezil şey! Karşıyız…” de!
Ahlaksızsan, ahlak bekçisi ol!
Tacizci veya sapıksan, namus bekçisi ol!
Dinle falan alakan yoksa en dindar sen ol! Devamlı “Allah” de yeter!
İnsan kendini ne kadar saklamaya çalışırsa çalışsın yine de özü durmaz, çıkar ortaya. Bir süre gizlese de kendini dayanamaz, aslına döner çünkü doğası odur!
İşte bizim politikacılarımızın bir kısmı da maalesef böyle! Ne kadar düzgün, dini bütün, ahlaklı görünmeye çalışsalar da bir türlü beceremiyorlar. Bünye alışık değil içinde tutamıyor, çıkarıyor bir yerden illa…
Eskiden biraz daha temkinli davranıp gerçek yüzlerini saklamaya çalışıyorlardı. İşin kötüsü artık özlerini gizlemeye bile çalışmıyorlar! Kendilerinden öyle eminler ki…
Kim onlara bir şey yapacak? Zaten halkın yarısı onlardan, ne versen yiyor. Söylüyorlar ağızlarına geleni... Sonra kıyamet kopunca, zavallı bir şekilde üzerini örtmeye, kıvırmaya çalışmaları ise aslında o makamı hiç hak etmediklerinin kanıtı!

* * *

Germencik İlçe Başkanı Aydın Menekşe, 2008 yılında karşı komşusuna cinsel organını gösterdiği öne sürülerek tacizden yargılanıp 93 gün hapis cezasına çarptırılmış. Bu suç daha sonra para cezasına çevrilmiş!
AKP’li İl Başkanı’na Aydın Menekşe’nin tacizle suçlanması sorulduğunda ise Başkan, bu olayın normal olduğu yorumunu yaparak, “Adaylığa engel olmadığı müddetçe olabilir. Hepimiz bir trafik kazası yaşayabiliriz. Hayatın olağan akışında olan şeyler bunlar. Adaylığa engel olmadığı müddetçe bunlar doğaldır” demiş.
Cinsel tacizi trafik kazasına benzeterek hayatın olağan akışı olarak gören bir zihniyet… Yaptığı talihsiz açıklamanın farkında bile olmayan bu il başkanı daha sonra, “İstifa etti, bu olay da burada kapandı. Sorun yok!” demiş.
Maalesef sorun var… Olay istifa etmek değil, senin olaya bakışın!
Geçtiğimiz aylarda İngiltere’de taciz iddiaları üzerine Savunma Bakanı özür dileyerek istifa etmişti. Demek bizde aynı şey olsa “Hayatın doğal akışı…” deyip devam edecekler görevlerine! Sonra biz muhafazakar, mutaassıp; onlar ise gavur!
Bunu bile anlayamıyorlar...
Sorsan yine, “Ne var bunda?” derler! Sizin gibiler bitmedikçe bu sorunlar da bitmeyecek!
Ama sırf erkeklere de kızmamak lazım çünkü bu zihniyet kadın-erkek tanımıyor.
45 erkek öğrenciye tecavüz edildiğinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Hanım, “Bir kereden bir şey olmaz” dememiş miydi?
Der tabii…
Bu da zincirleme trafik kazası herhalde!