Afrin için gözler bugünkü MGK’ya çevrilmişken, PKK hain planlar peşinde. Sur, Cizre ve Nusaybin’de sivillerin arasına saklanıp ‘hendek savaşı’ yürüten teröristler, aynı yöntemi Afrin’e taşıyor. Hendekler kazılıyor. Evler arasında tüneller hazırlanıyor.

Suriye sınırımızda büyük hareketlilik var. Askerimiz sınırda. Bölücü terör örgütünün Suriye uzantısı YPG de sınırımızın karşısında. Türkiye’nin, Suriye topraklarını girmesi için büyük tahrikler var. Böylece, ülkemiz kendisini bir savaşın içinde bulacak.

Geçen yıl, ABD’nin desteğiyle PKK ordusu kurulmaya başlandığını yazdığımızda bunu yadırgayanlar, hatta “amma atmışlar” diyenler olmuştu. Sadece gerçeğin peşinde olduğumuz için yazdıklarımızı fotoğraflarla belgelemiştik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve diğer yetkililer artık sınırımızda bir PKK-YPG ordusu bulunduğunu açıklıyor.

ABD, 30 bin YPG ve PKK’lıdan kara gücü oluşturuyor. Onları silahlandırdı, eğitti ve bu günlere hazırladı. Ülkemizin başına türlü belaların açılmak istendiğini SÖZCÜ çok önceden duyurmuştu. Gazetemizdeki manşetlerde birkaç örnek vermek istiyorum:

İŞTE O HABERLER

7 Ocak 2017: ABD’liler Afrin’deki PKK kampında terörist eğitiyor.

9 Ocak 2017: ABD’nin iki yüzlülüğünü gözler önüne seriyoruz. İhanetin Belgesi : Suriye’de PKK’ya hem ağır silah, hem de eğitim veren ABD, IŞİD’den boşalan yerlere PKK-PYD teröristlerini yerleştiriyor.

20 Ağustos 2017: ABD, PKK’ya 1.250 TIR dolusu silah ve malzeme gönderdi. Gönderilen malzemeler arasında tanklar da var.

20-agustos-manset

6 Eylül 2017: Sözde müttefikimiz yüzümüze gülüyor, sırtımızdan vuruyor. ABD, SURİYE’DE PKK ORDUSU KURUYOR. Suriye’de üs sayısını 12’ye çıkaran ABD, PKK’nın uzantısı YPG’ye bu üslerde askeri eğitim ve silah veriyor.

6-eylul-gazete-manseti

Bugün Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplanacak. Çıkacak kararın ardından Bakanlar Kurulu toplanacak. Askerin nereye kadar gidebileceği konusunda hedef verilecek. Afrin’deki gelişmeler yeni değil. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), muhtemel gelişmelere göre hazırlıklarını yapmıştı. Şimdi, emir bekliyor.

Suriye ile yaptığımız telefon konuşmalarından ilginç bilgiler edindik. İşte onlardan bazıları:

500 bin nüfuslu Afrin ve Tel Rıfat ilçeleri YPG’nin denetimi altında. Nüfusun yarısı Arap, geri kalanlar Kürt ve Türkmen. Halep’ten ve diğer yerlerden sığınanlar da var. Tel Rıfat tamamen bölücü örgütün kontrolünde.

TSK’nın muhtemel bir saldırısına karşı koymak için YPG ve PKK’lılar, ABD’nin de desteğiyle hazırlık yaptı. Tüneller kazılıyor, barikatlar kuruluyor, bombalar yerleştiriliyor, halk silahlandırılıyor. ‘Hendek savaşı’ konusunda Türkiye’de istediğini elde edemeyen bölücü örgüt, kazandığı deneyimleri ve şimdi Afrin’e, Tel Rıfat’a taşıyor. Açıkçası bölücü örgüt “kent savaşına” hazırlanıyor.

KANDİL’DEN GİTTİLER

Geçmişte Nusaybin’de, Sur’da, Cizre’de yaşanan olaylardan ders çıkaran bölücü örgüt, şimdi kahraman askerimizin girmesi halinde fazla şehit verdirmek için çaba içinde olacak. Doğrudan askerimizin karşısına çıkmak yerine, halkla güvenlik güçlerimizi karşı karşıya getirmenin de hesabı yapılıyor. Böylece, sivillerin öldürüldüğünü dünyaya yaymayı da amaçlıyorlar.

Kuzey Suriye’de, YPG-PKK yapılanmasında çekirdek kadroyu Kuzey Irak’tan giden PKK’lılar oluşturuyor. Bölücü örgütün Irak’taki yöneticilerinin önemli bir bölümü de  Afrin bölgesinde. Kendilerine göre onlar da askeri bir yapılanmaya gitmiş, hatta Genelkurmay bile oluşturmuşlar.

10 BİN TERÖRİST VAR

PKK ve YPG’nın Afrin’de 10 bin civarında silahlı militanı bulunuyor. Sayının bu kadar fazla olmasında halkın bir kısmının zorla silah altına alınması etkili. Suriyeli aşiretlerin bir dönem IŞİD saflarında bulunan militanları da sakallarını kesip PKK’ya katıldı. Bunlar, Özgür Suriye Ordusu’nun eline geçmemek için böyle bir yönteme başvurdu.

Türkiye, Afrin’e girmesi halinde Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket edecek. Afrin’den aldığım son bilgiler arasında bölücü örgütün elinde “yeni nesil silahlar” da bulunduğudur.

ABD’DEN MAAŞ ALIYORLAR

Bölücü örgütle ilgili son bilgi de ABD’nin lider kadrosunu maaşa bağlaması. Bunlara, aylık 300 ile 400 dolar ödeme yapılıyor. ABD, bölgeyi kan gölüne çevirmeye çalışıyor. Silahlandırdı, eğitti ve şimdi onlara sahaya sürme zamanının geldiğini biliyor.

17szt11a-ist-izm-ant-trb