Hasan H. Yıldırım adını duyduğunuzu sanmıyorum.
Malatya /Pütürge, Persu Köyü’nde 1953’te doğdu.
İ.Ü Diş Hekimliği Fakül­tesi’nden politik sebep­ler yüzünden ayrıldı. 1976’da Kürtçü KAWA örgütü kurucu­larından oldu.
1981’de yakalandı; 24 yıla mahkum oldu. 1988’de Kırşehir Cezaevi’nden 17 arkadaşıyla kazdıkları tünelle kaçtı. Almanya’ya sığındı ve halen vatandaşı olduğu bu ülkede yaşıyor! Birleşik “Kürdistan”ı amaçla­yan KAWA örgütünün tarihini anlattığı “Kurdo I-II” gibi kitapları var.
Hasan H. Yıldırım’ı tanıt­mamın nedeni; 5 Şubat 2018’de yazdığı bir makale. Kuzey Irak’ta yaşayan -Şırnak doğumlu- Hussein Erkan ile birlikte yazdıkları makalenin başlığı şu:
“ABD Kandil’e Komşu Geliyor!”
Bu yazıya geleceğim...
Ama neden Yıldırım’ın yazısını alıntılayacağımı söyleyeyim:
Bakınız...
İki haftadır bu köşede...
- “Mehmetçik emperyalizm­le savaşıyor” dediğimde kimi “solcular” sitem mailleri attı! Dedim ki... Bu arkadaşlara ben yanıt vermeyeyim; Hasan H. Yıldırım cevap versin! Baksınlar bakalım kimi Kürtler nerelere savruldu? Kimlerin gölgesi altına girmek istiyorlar?
Gelelim makaleye...
Bakalım KAWA yöneticisi Hasan H. Yıldırım ne yazdı

“Umudumuz GOP”


“(...) Kürdler bir kere eski alışkanlıklarını terk etmeli­dir. Hepimizin bildiği gibi eski alışkanlıklarımızdan bir türlü kurtulamıyoruz. Beynimizin bir hücresinden aniden depreşiyor:
‘ABD, Kürdleri sattı’, ‘ABD ikili oynuyor’, ‘ABD, istese Türkleri durdurabilir’, ‘ABD, bir gün bizi bırakırsa halimiz ne olur’ gibi düşünceler ortaya dökülür.
Bu düşünceler nerede kay­naklanıyor dersiniz?
Bunun esas nedeni süreci ve de ABD’nin 21.Yüzyılın GOP -Genişletilmiş Orta Doğu Projesi’ni kavramamak­tan ileri gelmektedir.
GOP anlaşılırsa bu sorular sorulmaz. En aşağı Kürdler bu soruları sormaz.
Bu tür soruları kimi Kürd bil­memezlikten soruyor, kimi de düşmanın bilinçli olarak servis ettiği bu tür iddialarla Kürdleri psikolojik olarak bunalıma sok­mak, ABD’ye karşı nefret uyandırmak ve sonuç olarak Kürd-ABD ittifakını bozmaya çalışıyor.
Bu oyuna gelinmemelidir. Kürd millici güçleri bu konu da hassas olmalıdır.
Bir kere ABD, coğraf­yamıza tatil yapmaya gelmemiştir. 20.Yüzyılda coğrafyamız da kurulan statükoyu bozmaya gelmiş­tir. Statükoyu koruyan devlet­ler sömürgecilerimizdir.
Bu ne demektir?
ABD, sömürgecilerimize savaş açmış demektir. Irak, Suriye ve bu sömürgecilerin egemenliğindeki Kürdistan parçalarındaki Kürd kazanımla­rı bunun kanıtıdır.(...)
Her Kürd şunu çok iyi kavramalıdır. GOP’a göre bağımsız Kürd devleti kurulacaktır. Bu da, ABD ile anlaşan Kürd politik çevrele­rin önderliğinden olacaktır...”
40 yıllık politik mücadelenin geldiği acıklı hal budur!

“ABD’siz olmaz”


Sadece Hasan H. Yıldırım böyle yazmıyor!
Bir ayağı Kuzey Irak’ta bir ayağı Danimarka’da olan -Goran hareketine ya­kın- Mesut Zilan 10 Şubat 2018 tarihli makalesinde bakın ne diyor:
“Daha önce de dile getir­miştim, burada tekrar altını kalın çizgilerle belirtmek iste­rim. Kürdler, Rusya’nın rızası olmadan dünyanın herhangi bir yerinde bir Kürdistan dev­letini kurabilirler, yaşatabilirler.
Ama Kürdler Ameri­ka’nın rızası ve desteği olmadan dünyanın hiçbir yerinde ve bir tek karış toprak üzerinde bir Kür­distan devleti kuramaz, kursa da (uzun vadede) yaşatamazlar.
Bu nedenle Kürd halkı­na, Kürd örgütlerine, Kürd siyasetine kazanç getirecek, ürün verecek tek doğru ilişki ABD ile geliştirilen ilişkidir...”
Uzatmaya gerek var mı?
PKK yönetici Cemil Bayık sözlerini unutmadık: “ABD’yi Kürdistan dışında düşünmek mümkün değildir. ABD olmadan çözüm ol­maz!”
Sadece PKK/PYD değil...
Sadece Barzani/ KDP değil...
Sadece Talabani/KYB değil...
KAWA’sından Goran ha­reketine kadar siyasal Kürt örgütlerinin umudu ABD emperyalizmi!
- Manda olmak istiyorlar!
Bu kadim topraklarda Türk’ten Arap’a mazlum halklarla birlikte yaşama gibi talepleri yok.
Batı sığınması altında “bu emperyalizm harika dostum” diye kalem oynatıyorlar!
Ah ne tesadüf! FETÖ gölgesi altında Taraf ga­zetesi yazarları ne yazıyor­du: “Emperyalizm çağı bitmiştir!” (Örneğin... Ka­nal 24’teki “Serbestiyet” programında Halil Berktay bu sözünü bugün de tekrar­layabilir mi? Hayatın gerçeği böyle yalatır işte o sözü...)
Bıkmadan yazacağım:
- Ayakları ülke toprakları­na basmayanlar düşünme yetisini kaybetti.
- Ayakları ülke topraklarına basmayanlar siyasi zekası­nı kaybetti.
Ve kuyrukçu oldular!
Kendilerine güvenleri yok; emperyalizme sarılmalarının sebebi bu. Baksanıza...
Salih Müslim, Vehhabi Suudi Arabistan’a güzelle­meler yapıyor! Ne diyor Batı medyası; “laik kadın gerilla­lar İŞİD’le savaşıyor!” Hadi oradan...
Toparlarsam:
Batı kentlerindeki Kürt siyasi mülteciler ABD emper­yalizmini övüyor.
Yoksul Kürt çocukları Suri­ye’de emperyalizm için canını veriyor.
“Bizim solcu” da ah­kam kesiyor! Mehmet­çik’in Kürt’ü kurtarmak için de Afrin’de olduğunu değerlendiremiyor!