Ahlâk toplumun temelidir. Ahlâk ve erdeme dayanmayan hiçbir milletin abat olduğu, mutlu olup huzura kavuştuğu görülmemiştir.
Ahlâkın temeli, iyi düşünmektir.
Ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı “9 yaşındaki kızlar evlenebilir” diye fetva verirse olacağı budur: 115 çocuk yaşta kız hamile bırakılarak hastaneye götürülür!
Bu rakam İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin sadece 5 ay 9 günlük kaydıdır. 2017’nin ilk 5 ayında 39’u Suriyeli, 38’i 15 yaşından küçük 115 kız çocuğunun hamile olarak hastaneye başvurduğu polise bildirilmemiştir. Bu da ağır bir suçtur. Adı geçen hastanede bir yıllık süreç içinde küçük yaştaki hamile kız çocuklarının sayısının 500’e ulaştığı sanılıyor.
İstanbul’da toplam 1191 hastane var. Durum sadece bir hastanede böyle olursa tüm hastanelerde doğum yapan çocuk annelerin sayısı kaç olur, bilinmiyor!
Küçük yaşta kız çocuklarının hamile bırakılması Türkiye’nin çok büyük bir sosyal sorunudur. Skandal patlak verince savcılık soruşturma açtı. Peki, iktidar bu sorunla ciddi bir mücadele yapılmasına izin verecek mi? Bekleyelim, göreceğiz!