Zeytin Dalı Harekatı’nda 5’inci güne girildi...
Son derece hızlı hareket eden Mehmetçik, planlamaların önüne geçerek 10 kilometrelik bir alanı kontrol altına aldı bile!.. Afrin üç koldan kuşatma altına alındı. PKK giderek merkezde sıkışmaya başladı.Ve kaçınılması çok zor durum da kendini gösterdi maalesef:
-Mehmetçik iki şehit verdi!
Gülbaba mevkiinde PKK/PYD/IŞİD terör unsurları ile girilen çatışmada Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, dün de Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu..
PKK o denli sıkıştı, o kadar çaresiz kaldı ki, önce ellerinde esir olan IŞİD/EL Kaide militanlarını Türk askeriyle savaşma şartıyla serbest bıraktı!.. Yetmedi Amerika’dan acil yardım dilenmeye, Afrin üzerindeki hava sahasının “uçuşa yasak bölge” ilan edilmesini istemeye başladı!..
PKK/PYD’nin ilan ettiği Afrin Kantonu Eş Başkanı Hevi Mustafa, ABD’nin etkin gazetelerinden Washington Post’a yazdığı makalede önce şu çağrıyı yaptı:
-Küresel güvenliğe yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için ABD ile birlikte çalışmaya hazırız!..
Hevi Mustafa bu havucu Pentagon’un burnunun ucuna uzattıktan sonra sadede gelip, asıl isteğini şöyle açıkladı:
-Bunu yapabilmek için ABD’nin Suriye hava güçlerinin SDG hedeflerini bombalamasını engelleyen Amerika-Rusya arasındaki anlaşmaya benzer bir uçuşa yasak bölgeyi uygulamaya sokması gerekiyor. Ancak Washington acele etmeli. Zaman daralıyor!..
Demek ki, Türk Hava Kuvvetleri’nin harekatı son derece başarılı olmuş!.. Hevi biraderin “aman acele edin zaman daralıyor” çağrısındaki çaresizlik, terör örgütünün belini kırma yolunda epey mesafe alındığını göstermesi açısından da çok önemli tabii!. Şimdi can alıcı soru şu:
-ABD böylesine riskli bir adımı atar mı?!..

PKK’yı kollama kurtarma oyunları!..


İngiliz Times gazetesi de, yukarıdaki makalenin hemen ardından ABD’ye akıl veren bir makale yayınladı...
Hannah Lucinda Smith imzasını taşıyan yazıda, Hevi Mustafa’nın yardım çağrısına verilen güçlü destek açıkça görülüyor:
-Türkiye’nin radikal İslamcıların içine sızdığı Suriye muhalefetine sırtını dönmemek konusundaki inatçılığı, Batı’yı farklı yerlerde müttefikler aramaya yöneltti. Bu gelişme Türkiye’yi giderek daha izole hale, Erdoğan’ı ise dışlanmış hale getirdi...
Times gazetesi gayet açık sözlü(!) bir üslupla, asıl söylemek istediğini de şu satırlarla ifade etti:
-Giderek tonu yükselen açıklamalarına ek olarak da Suriyeli Kürtlere yönelik başlattığı harekat uluslararası imajını zedelemiş ve Batılı müttefiklerini de rahatsız etmiş durumda!..
Hangi Batılı müttefikler Tanrı aşkına; gazete buz gibi PKK’nın uzantısı olan güçlere “Suriyeli Kürtler” payesini vererek, zaten yargısını açıkça belli edip ardından da ABD’ye “çabuk ol, PKK’yı koru” tadında şu uyarıyı yapıyor:
-Zeytin Dalı Harekatı ile Ankara, Washinton ile müttefiki YPG’nin arasını bozmaya çalışıyor!..
İşte bu kadar! Siz bunun üzerine ABD’nin Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel’in koştura koştura Rakka’ya gitmesini, Pentagon’un “bir an önce harekatı bitirin, itidalli olun” açıklamalarını da koyun; Türkiye’nin arkasından hangi fırıldakların döndürüldüğünü en azından hissedersiniz!..
Türkiye’nin yüksek başarıyla sürdürdüğü Afrin operasyonundan geri dönmesi demek, sınırlarında bir “Terör koridoruna” boyun eğmesi anlamına gelecektir!.. Bunu yapması ise intihar etmek, geleceğini yok etmek anlamına gelir!.. Peki ABD böylesine “karşı karşıya gelme”, diğer bir deyişle “savaş pozisyonuna” girer mi?..
-Henüz ufuk da görünmüyor ama herhalde hesaba alınmıştır!..

İşte savaşların asıl sebebi!..


Dünyanın yüzde biri kaç milyon eder?..
Dünya nüfusunu 7.5 milyar kabul edersek 75 milyon eder!.. Diğer bir deyişle, Türkiye nüfusundan bile az bir sayı... İşte bu yüzde birlik kesim dünyadaki küresel servetin yüzde 82’sine sahip!..
Britanyalı yardım kuruluşu Oxfam’ın son raporu dünyanın en zengin yüzde 1’lik kesiminin son bir yılda servetlerine 762 milyar dolar daha kattığını gösterdi!.. Buna göre dünyanın geriye kalan yüzde 99’u ise artakalan yüzde 18’i paylaştı!..
Aslına bakarsanız öyle de değil; dünyanın en yoksul 3.7 milyarlık bölümü, servet artışından 1 kuruş bile alamadı!.. Haa unutmadan dünya servetinin yarısına sahip olan kişi sayısı ne kadar biliyor musunuz?
-42 kişi!..
Yazıyla sadece kırk iki kişi!.. Sonra da bu savaşlar niçin çıkıyor diye sorulmuyor mu, işte en çok buna çıldırıyorum!..