Sevgili okuyucularım,

Yazıma Fatih Portakal ile başlıyorum... Portakal’ın haberin mutfağından gelip bu kadar başarılı olmasının asıl nedenlerinden biri saha tecrübesi. Fatih Portakal, Kanal D’de merhum Mehmet Ali Birand’ın talebelerindendi.

Rahmetli Birand samimi bir dille Portakal’a “Anlat, neler oluyor?” derdi. Fatih Portakal da aynı bugün FOX Ana Haber Bülteni’nde olduğu gibi kare kare anlatırdı olup biteni. Her türlü önemli haberin arkasında, elinde mikrofonu ve tüm dinamizmiyle önemli haberlere imza attı Fatih Portakal. Şimdilerde ise haber bültenleri arasında zirvesini koruyor. Tabii ki bu büyük başarının ardında kuşkusuz Doğan Şentürk var! FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Şentürk, yıllar öncesinden başarı rotasını çizmiş. 10 yıldır da başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Şentürk, FOX TV kurulduğundan bu yana adeta reyting ölçümlerini milim milim inceleyip ve tüm hedef kitle analizlerini adeta cetvelle ölçüyor. Hakikaten kolay bir iş değil. Tüm haberciler altlarında yüksek reyting yapan yayınlar olsun isterler ve hatta kendi haber bültenlerinin özetini koyarlar. Çünkü bu iş bayrak yarışı gibidir. Ne kadar fazla reyting alırsan o kadar önde koşar ve rakiplerini geçersin. Tam tersi Doğan Şentürk! Hem eski haber spikeri Nazlı Tolga hem de Fatih Portakal zamanında önünde hiç taşıyıcı yani bizim deyimimizle separatörü olmadı. Majör işler taşıyıcıdır. Bilakis hep aldığı birinciliklerle, FOX Ana Haber sonrası yayınlanan dizilere büyük katkı sağlayarak FOX TV’ye reyting listesinde büyük faydalar sağladı. Doğan Şentürk, sabah haberlerine de çok önem veren bir yönetici. Fatih Portakal sabah haberleriyle spikerliğe FOX’ta başladı. Müthiş reytingler yaparak Nazlı Tolga’nın evlenip Brezilya’ya gitmesinden dolayı ana haber bültenine geçti. Yerini de eski Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’ya devretti.

Sabah ekranın haberdeki zirve ismi İsmail Küçükkaya’yı, akşamları süper reytingler alan Fatih Portakal’ı ve bu büyük başarının arkasındaki baş mimar Doğan Şentürk ve ekibini kutluyorum. Sevgi ile kalın...