Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Azurmendi ve eşsiz doğası
Azurmendi ve eşsiz doğası
Yerel havayollarımızın Bilbao’ya direkt olarak başlattığı uçuşlar sayesinde gastronomide dünya devi olan bölgeye rahatça ulaşımımızı sağladı.
Ebru ERBERDİ
Gurme 27 Eylül 2017 - 14:02

Bilbao'ya tek gidiş sebebim olan 3 michelin yıldızlı Azurmendi gerçekten beni çok büyüledi. Azurmendi açılışından sadece 5 sene sonra 3 michelin yıldızı bünyesinde topladı. Şef Eneko Atxa tüm detaylarla birebir ilgilenmiş ve dekorasyonu da yaptığı yemeklerle çok örtüşür bir şekilde yaptırmış. Geçmişten bugüne Azurmendi; 2017 dünyanın en iyi 50 Restoran listesinde 38. seçilen Azurmendi genç şefiyle her sene başarıdan başarıya koşuyor.  Son dönem tüm dünyada trend olan şeflerin yerel ürünler kullanması Azurmendi'nin de başarısının en büyük sebeplerinden birisi… Büyük bir tepeye konumlandırılmış restaurant dışarıdan adeta bir butik otel görüntüsünde. Sadece lezzetli yemeklerle sizi büyülemiyor yani… Uçaktan iner inmez öğlen yemeğine gittiğimiz restaurant girişinden itibaren bizi sürprizlerle karşıladı. İçeri girdiğinizde camdan yüksek tavanlı bir veranda ve içinde kış bahçesi şeklinde botaniklerle dekore edilmiş büyük bir bekleme yeri.

img_2346

Aynı zamanda bu bekleme yerinden restoranın hayran kalacağınız mutfağını da en ince detayına kadar seyretmek mümkün… Sadece dışarıdan değil, içeriden de görsel bir şölen söz konusu. Biz mutfağı seyretmeye dalmışken bir anda bir piknik sepetiyle çok hoş bir hoşgeldiniz sürprizi yaşadık. Harika tereyağlarını tattıktan sonra bizi masaya aldılar.

img_2356

YEMEK YEME ZAMANI…

Restoranın iç kısmına geçtikten sonra yere kadar olan camlar ve minimal dekorasyon size adeta yeşil vadinin içindeymiş gibi hissettiriyor. Doğayla iç içe harika bir durak, üstelik yemekleri de şahane; e daha ne olsun! Öğlen yemeği olduğu için en kapsamlı menüyü aldık. İlk olarak gelen ekmeklerle çok etkilendiğimizi söylemeliyim.

img_2354

Hamur bezesi gibi hamur renginde olan ekmeklerin lezzeti gerçekten inanılmazdı. Bir çok farklı tabağının yanı sıra farklı bir teknikle pişirdiği yumurta şefin öne çıkan imza yemeklerinden biri… Bir başka dikkatimi çeken detay ise genelde bu kadar çok yemek yenildiği için arada ağız tadının değişmesi için sorbe ya da muadili ikram edilir. Şef Eneko Atxa harika bir çay hazırlamış ve gerçekten bu noktada lezzetli bir fark yaratmış. Veda edemesek de ayrılık vakti geldi; Tabakları ve sunumları gerçekten çok başarılı olan Azurmendi, gittiğim pek çok restorana göre çok yaratıcı bir yer. Başından sonuna kadar her gelen tabak ve sunum ilginizi çekiyor. Lezzetleri de muhteşem…

Ebru ERBERDİ
Gurme 27 Eylül 2017 - 14:02