Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Belgrad’da tadım…
Belgrad’da tadım…
Bu hafta sadece bir günlüğüne gittiğim Belgrad’da Sokace adlı bir restoran keşfettim ve sizlerle paylaşmak istiyorum
Ebru ERBERDİ
Gurme 24 Ağustos 2017 - 15:00

Dekorasyonu, servis şekli özünden hiç bir şey kaybetmemiş ve tüm ürünleri home made dedikleri yani kendi mutfaklarında yapılıyor.

sokace-mekan-5

Bizi hoştadımlık kendi yaptıkları vişne marmeladı ile karşıladılar. Ortaya gelen ajvar, kuru et yani prsuta, yerel kaymakları ve ev yapımı sıcak ekmekleriyle adeta kendimizden geçtik.

Vişne marmeladı çok lezzetliydi

Yemek öncesi aynı zamanda yine kendi yapımları ayva rakısını denettiler. Her türlü et mevcut ama biz cevapcici ve kuzu haşlama söyledik.

Kuzu haşlama

Kuzu haşlama

Cevapcici köfte

Cevapcici köfte

Cevapcici bir tür köfte, bizim köfteden farkı harcında hiç ekmek yok sadece et ve baharatla yapılıyor. İnce kıyılmış soğanla servis ediliyor. İçinde asla domoz eti yok. Kuzu da güzeldi ama biz daha iyi yapıyoruz kesinlikle…

Prsuta / Ajvar

Prsuta / Ajvar

Tatlılardan favorim yine çok meşhur olan krem pita geldi. Benim çocukluğumun tatlısı diyebilirim.

Krem pita

Krem pita

Türk kahvesi sipariş verdiğimizde bizim neskafe fincanları kadar büyük fincanda ve telvesi daha ağza gelecek şekilde yapılmış sade kahvemizi keyifle içtik.

sokace-ic-7

Kahve ile de bal rakısı ikram ettiler. Belgrad'a yolunuz düşerse muhakkak bu restorana uğrayın derim gerçek yerel lezzetleri tadabileceğiniz çok şirin bir yer… Restoranı bulmak isterseniz Restoran Beogradsko Sokace olarak bakabilirsiniz.

Son güncelleme: 15:06 - 24.08.2017
Ebru ERBERDİ
Gurme 24 Ağustos 2017 - 15:00
Etiketler