Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Ceviche Tarifi
Ceviche Tarifi
Ebru Erberdi lezzetli bir levrek tarifi veriyor.
Ebru ERBERDİ
Gurme 16 Mart 2016 - 09:53

2 adet levrek dilimi (4 parmak kalınlığında, derisi alınmış fleto)

1 limon suyu
1 lime suyu
1 chilli biberi
5-8 adet frenk soğanı
½ kırmızı biber
½ kapya biber
1/4 kirmizi sogan
1 avuç maydonoz
1 mango
1 avocado

Sos için:

½ limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz/ karabiber

Levrek küçük küpler halinde doğranır. Limon ve lime suyu derin bir kaseye alınır ve içine levrek eklenir. Karıştırıldıktan sonra 1 saat üstü kapatılarak buz dolabında dinlendirilir. Limon suyu ile pişmiş olan levrek süzgeç yardımıyla süzülür. Mango, biberler, sogan, chilli biberi ve avokado küp küp doğranır. Maydonoz ve frenk soğanı ince ince doğranır ve karıştırılır. Bu karışıma levrek, yarım limon suyu ve zeytinyağı da eklenir.Tuz ve karabiber eklendikten sonra karıştırılır ve servisi yapılır.

 

Ebru ERBERDİ
Gurme 16 Mart 2016 - 09:53