Saat 11:00 de başlayacak olan yarışma beş saat sürecek. Dört şef ikisi şeker ikisi çikolata olmak üzere heykeller yapacaklar. Aynı zamanda pasta tabakları hazırlayacaklar. Ziyaretçiler, heykelleri yarından sonra fuar süresince görebilecekler. Çok ince bir işçilikle yapılacak olan bu heykelleri yapım aşamasında izlemek gerçekten özellikle pastacılıkta kariyer yapmak isteyenler için çok büyük bir fırsat. Türkiye’de ikincisi yapılan yarışma dünyada çok büyük bir üne sahip ve Türkiye’de de hak ettiği bilinirliliğini sağlamaya başladı. 1994 yılından bu yana yapılan yarışmanın kurucusu ve dünya başkanı Gabriel Paillasson geçen yarışmada İstanbul’daydı, bu sene yarışmanın onursal başkanı Türk Pasta Akademisinin de onursal başkanı sektörün duayeni Niyazi Çapraz olacak. Tüm jüri üyeleri ve klüp üyeleri Türkiye’nin en başarılı pasta şefleri… Yarışmada finale kalan şefler önümüzdeki sene Türkiye’yi İtalya Torino’da temsil edecekler. Pastacılıkla ilgilenen ve özellikle yenilikleri takip etmek isteyenler için Sirha ve Coupe du Monde de la Patisserie özellikle şeflerle tanışmak için harika bir fırsat…