Türkiye’nin kuzeybatısında, Trakya’ nın en güzel illerinden Edirne’den herkese merhaba. Bu hafta Edirne, Lalapaşa’dayız. Çevre ormanlarda avcılık yapılmakta ve halkın bu aktiviteye ilgisi korunmaktadır. İlçe ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanır. Buğday, arpa ve ayçiçeğiyle birlikte mısır, fasulye, yulaf, yonca ve sebze ekimi de yapılmaktadır.
Elma dolması
Malzemeler: - 4 Adet yeşil büyük elma - 250 gr. kıyma - 200 gram kuşbaşı et - 1 küçük baş soğan - 1 küçük domates rendesi - 1 çay bardağı pirinç
- 1.5 çorba kaşığı tereyağ/margarin - Yarım çay kaşığı ya da 1 dal tarhun yoksa 1 çay kaşığı sumak - 3 kuru kayısı - 2 çorba kaşığı kıyılmış badem - 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık - Tuz - Karabiber - 1 çorba kaşığı zeytinyağ - Kaynamış üzüm suyu
Yapılışı: Öncelikle etleri ince satır kıyma gibi kıyıp birkaç çorba kaşığı su ilave edip pişirin, etler suyunu çekince bir kaşık margarin yağ ile kavurun. İnce kıyılmış badem ve kuru kayısı ve üzerine kaynamış üzüm suyu ilave ederek pişirmeye devam edin. Diğer taraftan ince kıyılmış bir küçük baş soğan, domates, dolmalık fıstık ve pirinci pembeleşinceye kadar kavurun ve daha sonra tuz ve karabiber ilave edip kıymayı içine katarak bir bardak su ile biraz pişirin. Bu karışım soğuduktan sonra, karışımı içi oyulmuş elmaların içine doldurun ve pişmeye bırakın.
Süt böreği
Malzemeler: - Bulgur - 1 su bardağı su - 1 tatlı kaşığı tuz - Alabildiği kadar un
Ara katlar için: - 1 çay bardağı sıvıyağ
Sütlü harç için: - 4 adet yumurta - 1 çorba kaşığı un - 3 su bardağı süt - Az tuz
Yapılışı: Önce hamurun malzemesini yoğurun, daha sonra yarım saat dinlendirin. Sonra 6 parçalık bezelere ayırın. Her bezeyi yuvarlak fırın tepsisi kadar açın. İlk katı yağlanmış tepsiye yerleştirdikten sonra diğer yufkaları da aralarına sıvı yağ gezdirerek üst üste koyun. Yufkaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bu arada sütlü harcın tüm malzemesini bir tencereye koyun ve karıştırarak pişirin.