Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Enfes sofraların 12 sırrı
Enfes sofraların 12 sırrı
Evde yemek yapmak çok keyifli olsa da, bazen buna ayıracak vakit bulmak zor oluyor. Hele ki misafir geleceği zaman işler iyice çığırından çıkabiliyor. Ama bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, usta şeflere taş çıkartabilirsiniz.
Gurme 15 Haziran 2017 - 16:33

Yemek.com, kendi ve sevdikleri için enfes sofralar kurmak istese de hazırlıklara kısıtlı vakit ayırabilenlere mutfakta hız kazandıracak pratik bilgileri bir araya getirdi. Bembeyaz leziz pilavlar yapmaktan tuzu fazla kaçan yemeği kurtarmaya, yumurtayı en hızlı şekilde haşlamaktan nar gibi kızarmış tavuk hazırlamaya, amatör şeflerin çok işine yarayacak mutfak sırları bu derlemede.
Yeşilliklere tazelik aşısı: Taze görünümünü kaybeden ve pörsüyen ıspanak, kereviz, marul, brokoli gibi sebzeleri yeniden eski haline getirmek için sebzelerin uç kısımlarını keserek buz gibi soğuk su dolu bir kavanoz ya da sürahide bekletmek yeterli.
1497513717_yesillikler_suda_bekletmeSarımsakları soymaya dakikalar harcamayın: Sarımsakları 10 saniyede soymak için tek yapmanız gereken dişlerine ayırdığınız sarımsakları bir kaba koyduktan sonra üstünü başka bir kap ile kapatmak ve hızlıca çalkalamak. Kabı açtığınızda hepsinin soyulmuş şekilde sizi beklediğini göreceksiniz.
1497513734_sarimsak_soymaKurumuş ekmekleri geri kazanın: Kuruyup bayatlamış ekmekleri ve pideleri yeniden yumuşacık hale getirmek için, onları nemli bir mutfak havlusuna sarın ve mikrodalga fırında 10 dakika kadar bekletin.
Yemek fazla tuzluysa içine patates atın: Eğer yaptığınız sulu yemeğin veya çorbanın içine yanlışlıkla fazla tuz koyduysanız, içine soyulmuş bir iki dilim patates atın ve biraz bekleyin. Tuzu emen patatesleri yemeği servis etmeden önce tencereden çıkarın.
1497513695_yemege_patatesYağın ayarı kaçtıysa çözüm marulda: Çorba yağlı oldu diye onu çöpe döküp yenisini yapacak haliniz yok. Çorba sıcakken içine iri bir marul yaprağı atıp yağı çekmesine izin verin. Yağı emdiğinde tencereden çıkarın.
1497513668_yagli_corba_marulBembeyaz leziz pilavın sırrı limon suyunda: Kaynar suyu pirinçlere ekledikten sonra birkaç damla limon suyu sıkarsınız pilavınız bembeyaz olacak, bir çay kaşığı şeker ise onu sandığınızdan çok daha lezzetli yapacaktır.
1497513727_pilava_sekerYumurta haşlarken hız sınırını aşın: En hızlı şekilde haşlanmış yumurta elde etmenin yolu, yumurtaları bir kap suyun içine koymak ve üzerine bir tatlı kaşığı tuz dökerek mikrodalgada 4-5 dakika bekletmek.
1497513733_yumurtalarKarbonata tazelik kontrolü: Karbonatın hala taze olup olmadığını anlamak istiyorsanız, iki kaşık sirkenin üzerine bir çay kaşığı karbonat dökün ve köpürüp köpürmediğini kontrol edin. Eğer köpürüyorsa hala tazedir. Benzer bir deneyi kabartma tozu için de yapabilirsiniz. Formül, sıcak suya 1 çay kaşığı kabartma tozu.
1497513677_karbonat_sirkeHamurun kaşığa yapışmasına son: Ev yapımı hamuru kaşıkla karıştırıyorsanız ve hamurun kaşığa yapışmasından şikayetçiyseniz kaşığı bir kez süte batırıp öyle kullanın.
1497513729_mikrodalgada_patatesPatates kızartırken zaman kazanın: Patatesleri daha kısa sürede kızartmak için, tavaya almadan önce mikrodalgada 3-4 dakika beklettin. Böylece daha kısa sürede kızardıklarını göreceksiniz.
1497513710_ekmek_kesmeJilet gibi ekmek dilimleri için: Ekmeği kesmeden önce bıçağı kaynar suya batırıp bir bezle silerek, ekmeğin dağılmasını engelleyebilirsiniz. Aynı zamanda ekmeği ters çevirip keserseniz dağılma olasılığını iyice sıfıra indirirsiniz.
1497513730_tavuga_sekerNar gibi kızarmış tavuk için şekerden: Fırında bütün tavuk yapacağınız zaman üzerine şeker serpin. Böylelikle tavuğun üzeri fırında nar gibi kızaracaktır.

Gurme 15 Haziran 2017 - 16:33