Reklamsız Sözcü

Eşsiz sahilleri ile ünlü ilçemiz: Alanya

He­pi­mi­zin tu­rist cen­ne­ti ola­rak bil­di­ği an­cak ta­ri­hin­de de sa­yı­sız zen­gin­lik­ler olan Alan­ya­’da­yız bu haf­ta.
Ebru ERBERDİ
01:2620 Mart 2016
Eşsiz sahilleri ile ünlü ilçemiz: Alanya
He­pi­mi­zin tu­rist cen­ne­ti ola­rak bil­di­ği an­cak ta­ri­hin­de de sa­yı­sız zen­gin­lik­ler olan Alan­ya­’da­yız bu haf­ta.

 

An­tal­ya ili­ne 132 ki­lo­met­re uzak­lık­ta bu­lu­nan Alan­ya, eş­siz sa­hil­le­ri ve ta­ri­hi ile her yıl yer­li-ya­ban­cı bin­ler­ce tu­ris­te ka­pı­la­rı­nı açı­yor.

GÜLÜKLÜ ÇORBASI

Malzemeleri: – 2 kaşık margarin – 1 adet domates – 1 küçük parça tavuk göğsü – 1 çay bardağı haşlanmış nohut – 1 tatlı kaşığı salça – 1 tatlı kaşığı nane – 1 tatlı kaşığı karabiber – 100 gram kıyma – Biraz tuz – 100 gram sıvı yağ – 1 kahve fincanı pirinç

Ya­pı­lı­şı: Tavuk göğsünü haşlayın, suyunu ayırın. Tavuk göğsünü tel tel parçalara ayırın. Kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun, nohut boyunda köfteler yapın ve yağda kızartarak kenara ayırın. 2 kaşık yağı tencereye koyun. Kabuklarını soyup rendelediğiniz domatesi ekleyin. Nane, salça ve karabiber katarak kavurun. Üzerine 2 bardak tavuk suyu ekleyin. 3 bardak da normal su koyun. Kaynayınca pirinçleri ekleyin. Didiklenmiş tavuğu ve haşlanmış nohutları da ekleyerek pişmeye bırakın. En sonunda kızarttığınız köfteleri ilave ederek ocağı kapatıp servis tabaklarına alabilirsiniz.

LABA DOLMASI

Malzemeleri: – 1 kuzu kaburgası (2 kilo 200 g.) – 50 gram ciğer – 2 su bardağı pirinç – 3 çorba kaşığı çam fıstığı – 4 çorba kaşığı margarin – 3 çorba kaşığı kuş üzümü – 1 tatlı kaşığı karabiber – 2 çorba kaşığı tuz – 12 su bardağı su – 2 çorba kaşığı yoğurt

Ya­pı­lı­şı: Kuzu kaburgasını haşlayınız. Kuzu kaburgası haşlanırken içli pilavı hazırlayınız. Pilav pişerken haşlanmış kuzu kaburgasının şeklini bozmadan kemiklerini çıkarın. Hazırlanan pilavı içine yerleştirip ağzını dikiniz. Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine yoğurt sürerek önceden ısıtılmış fırında ekmek kabuğu renginde kızartınız. Sıcak servis yapınız.  Not: Et keskin bıçakla kesilerek içindeki pilav dökülmeden servis tabağına alınır. Pilav lapa olmamalıdır. Büyük parçalar halinde kesilerek servis tabağına alınır. Ayranla servisi yapılır.

Son güncelleme: 09:1020.03.2016
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet