Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Guacamole sos tarifi
Guacamole sos tarifi
Ebru Erberdi, cipsinize eşlik edebilecek Guacamole sosun tarifini paylaştı...
Gurme 14 Mart 2016 - 09:08

Guacamole sos, ezilmiş ve farklı tatlarla zenginleştirilmiş avokadodan yapılmış bir sostur. Guacamole, Meksika orjinlidir ve ismi Azteklerden gelir. Sos yapılıp çabucak tüketilmelidir çünkü aksi halde Avokado karardığı için renginin doğal halini ve güzelliğini kaybeder. Ama size bu konuda bir tüyo verecek olursam, avokado çekirdeğini sosun içine koymanızı öneririm. Zira bu sayede sosun rengi asla değişmiyor ve kararmıyor…

Malzemeler:

3 adet soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış Avokado
1-2 adet çok ince dilimlenmiş avokado
1 adet lime suyu(yesil limon)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Yapılışı:  Tüm malzemeyi varsa taş kabınızda, eğer yoksa çukur bir kapta birbirine karıştırın ve püre haline gelecek şekilde ezin. Bu sos çiğ sebze, ızgara et, tortillalar ve tortilla cipsiyle tavsiye ediliyor, ben de aynı tavsiyeyi size öneriyorum.

BU DA FARKLI BİR VERSİYONU… 

Yukarda klasik tarifi verdiğim Guacamole Sosun benim en sevdiğim versiyonunun tarifini de paylaşacak olursam, aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor:

Malzemeler:
Yukardaki malzemelere ek olarak 1-2 adet çok ince dilimlenmiş Jalapeno biber
1/2 kase ince dilimlenmiş domates
1/4 kase çok ince dilimlenmiş beyaz soğan
1/4 kase doğranmış taze kişniş

Yapılışı:  Arzu ederseniz üzerine minik doğranmış ızgara ananas dilimleriyle de servis edebilirsiniz. Yukarıdaki adımları takip ediğ elde ettiğiniz karışıma bu ekstra ürünleri ilave ederek sosununuzu yapabilirsiniz.

Gurme 14 Mart 2016 - 09:08