Reklamsız Sözcü

Güne leziz bir başlangıç yapmaya ne dersiniz?

Kahvaltı sofranızı şölene dönüştürmek için W Hotel Gastronomi Müdürü Semi Lichy’den yardım istedik ve ağzınıza layık tatların formüllerini ele geçirdik.
09:1125 Mart 2016
Güne leziz bir başlangıç yapmaya ne dersiniz?
Kahvaltı sofranızı şölene dönüştürmek için W Hotel Gastronomi Müdürü Semi Lichy’den yardım istedik ve ağzınıza layık tatların formüllerini ele geçirdik.

İlkbaharı karşılamaya hazırlanırken içimizde farklı bir enerjiyle güne uyanıyoruz. Bu modumuzu koruyabilmenin altın anahtarı ise leziz bir kahvaltı yapmak. Biz de sofranızı şölene dönüştürmek için küçük bir katkıda bulunmak istedik ve mini tarifler hazırladık…

Mis gibi tarçın kokan bir sofrada sevdiklerinizi ağırlamak, açık çay ve omlet ikilisinin muhteşem uyumunun tadını çıkartmak için mutlaka elinizde birbirinden değerli tarifler var. Kahvaltı sofranızı şölene dönüştürmek için W Hotel Gastronomi Müdürü Semi Lichy'den yardım istedik ve ağzınıza layık tatların formüllerini ele geçirdik.

Semi Lichy / semilichy@gmail.com

PİŞİ
Malzemeler:

1 adet orta boy yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Bir tutam tuz
Sıvı yağ

Yapılışı:
Yumurta, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alın. Bu malzemeleri elinizle iyice karıştırın ve içine bir bardak un ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kaba ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar içine azar azar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurun üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru unladığınız tezgâhta açın. Bıçak ya da hamur keskisi yardımıyla istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın ve yuvarlayın. Hamurları, önceden kızdırdığınız bol yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran hamurları havlu kağıt üstüne alın ve servis yapın. Pişiyi reçel veya bal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

CROQUE MONSİEUR

Malzemeler:

6 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
6 büyük dilim cheddar peyniri
3 büyük dilim dana jambon
6 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/3 bardak süt
4 yemek kaşığı rendelenmiş eski ve taze kaşar karışımı
1 tutam muskat cevizi rendesi

Yapılışı:
Tost ekmeklerinin bir yüzüne hardal sürün ve hemen üzerine dilim peynir, jambon, sonra peynir ve en son yine hardallı bir dilim ekmek daha koyun. Bu şekilde üç adet sandviç elde edeceksiniz. Sonra her bir sandviçi üçgen oluşturacak şekilde ikiye bölün. Bu üçgenleri kenarları yüksek, hafif yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Yumurtaları, muskatı, sütü ve tuzu iyice çırpın ve fırın kabına yerleştirdiğiniz sandviçlerin üzerine dökün. Fırına atmadan önce 20 dakika kadar bekletin. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Son olarak sandviçlerin üzerine rendelenmiş peynirleri gezdirip, iyice ısınmış fırına verin ve 25 dakika pişirin. Afiyet olsun!

PATATESLİ OMLET
Malzemeler: 

3 adet büyük boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
200 gr tam yağlı beyaz peynir
2 yemek kaşığı toz parmesan
8 adet büyük boy yumurta
3 dal Frenk soğanı

Yapılışı:

Orta boy bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Yağınız iyice ısındığında küp küp doğradığınız patateslerinizi içine ekleyin ve 8 dakika dışları iyice renk alıncaya kadar pişirin. Patatesleri bir tabağa alın. Ayrı bir kâsede yumurtaları çırpın. Ardından yumurtalı karışımı patatesleri aldığınız tavaya dökün ve kenarlardan içeriye doğru iterek yumurtanızı pişirin. Yumurtanızın ortasına kızarttığınız patatesleri, beyaz peyniri, parmesanı ekleyin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar 15 dakika pişirin. Son olarak üzerine Frenk soğanı serperek servis edin. Afiyet olsun!

ELMALI &TARÇINLI KREP

Malzemeler:

1 adet yumurta
1 bardak süt
1 çay bardağı un
1 tutam tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Sıvı yağ

Karamelize elmalar için:

2 adet iri, sert elma
4 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı  toz şeker
Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
Çırpılmış taze süt kreması

Yapılışı:
Elmaları soyun ve altı eşit dilime bölün. Çekirdeklerini aldıktan sonra her dilimi beş eşit parçaya bölün. Teflon bir tavaya tereyağını alın ve tereyağı eriyince üzerine toz şeker serpin. Harlı ateşte şeker eriyip rengi dönünceye kadar tavayı sallayarak pişirin. Kahverengi olan şekere elmaları ve tarçını ilave edin. Bir spatula yardımıyla ara ara karıştırarak elmalar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Hafifçe yumuşayan elmaları ocaktan alın. Krep için yumurta, süt, un, şeker ve tuzu birlikte çırpın. Yapışmaz bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın, fazla yağı peçete yardımıyla alın. Kızdırdığınız tavaya yarım kepçe krep hamuru dökün, bir yüzü pişince diğer yüzünü çevirin. Tüm krepler pişince, içlerini hazırladığınız harçla doldurun. İsteğe göre pudra şekeri ve taze krema eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun!

Son güncelleme: 09:1425.03.2016
SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet