Reklamsız Sözcü

Haftanın yemeği: Muska Böreği

03:3028 Şubat 2016
Haftanın yemeği: Muska Böreği

Malzemeler:
– 3 adet yufka
– 300 gram tam yağlı peynir (isteğe göre peynir değiştirilebilir)
– Yarım demet maydanoz
– Yarım su bardağı yoğurt
– Yarım su bardağı sıvı yağ
– Susam
– 1 adet yumurta

Ya­pı­lı­şı: Üç tane yufka üst üste konup kenarları kare olacak
şekilde kesilir. Yufka rulo şeklinde sarılıp 3 parmak genişliğinde parçalara bölünür. Şeritler açılır.
Yoğurt ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır. Açılan şeritlere karışım bir fırça yardımı ile sürülür. Her parçaya 1 tatlı kaşığı peynir maydanoz harç konur ve muska şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sürülür. Susam serpilip 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun…

 

SIRADAKİ HABER
Paylaş Tweet